Alla inlägg under januari 2011

Av Maria - 18 januari 2011 08:00

Ingredienser:

150 g bacon

½ dl risgryn

1-2 morötter

1 vitkålsklyfta

1-2 purjolökar

2 potatisar

1 1/4 l vatten

1 buljongtärning

½ tsk mejram eller oregano

1 pressad vitlöksklyfta

Klippt persilja

Riven ost


Gör så här:

Skär baconet i tärningar.

Fräs det tillsammans med riset i en gryta eller kastrull.

Ansa grönsakerna och skär dem i strimlor eller tärningar.

Lägg grönsakerna i grytan och tillsätt vatten, buljongtärning och kryddor.

Koka soppan 20-25 minuter tills ris och grönsaker är lagom mjuka.

Smaka av och strö över persilja.

Servera med riven ost.

ANNONS
Av Maria - 18 januari 2011 06:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 litet vitkålshuvud

2 msk kallpressad olivolja

1½ msk vitvinsvinäger

½ tsk salt

2 krm grovmalen svartpeppar


Gör så här:

Strimla vitkålen.

Det enklaste sättet att strimla vitkål är att använda en osthyvel.

Om du vill ha mjuk och saftig pizzasallad så knåda vitkålen med händerna innan du blandar ihop pizzasalladen.

Lägg kålen i en skål och tillsätt olja, vitvinsvinäger, salt och peppar.

Låt gärna stå ett dygn innan servering.

ANNONS
Av Maria - 18 januari 2011 06:15

Ugn: 200 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:

2 ägg

2 dl socker

1½ dl (90 g) vetemjöl

1 dl (80 g) potatismjöl

2 tsk bakpulver

(2 tsk vaniljsocker eller rivet skal av ½ citron)

1 dl hett vatten


Till formen:

Margarin

Ströbröd


Gör så här:

Vispa äggen och sockret poröst.

Blanda samman de båda mjölsorterna, bakpulvret samt ev. smaktillsats.

Rör ner blandningen och tillsätt därefter vattnet.

Häll smeten i smord och brödbeströdd form, 1½ liter.

Grädda kakan genast i 200 graders ugnsvärme, ca 30 minuter.


Kakan passar till kaffe och te och som tårtbotten.

Av Maria - 17 januari 2011 10:45

Ingredienser:
4 dl minifraiche
rivet skal och pressad saft av 1 lime
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk salt
1 krm svartpeppar
 
Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till såsen.
Passar bra till gravad lax bl.a

Av Maria - 17 januari 2011 10:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

½ kruka persilja

2 msk hackade cornichoner

2 dl smetana

Salt

Peppar


Gör så här:

Hacka persilja och cornichoner och vänd ner i smetana.

Smaka av med salt och peppar.

Av Maria - 17 januari 2011 07:45

Ingredienser:

2 äggulor

2 msk florsocker

2 dl vispgrädde

Rivet skal av ½ apelsin

Saft av 1 apelsin (ca 1 dl)


Gör så här:

Vispa gulor och socker pösigt.

Tillsätt apelsinskal och saft.

Vispa grädden och blanda ner.

Häll smeten i en form och frys.


Skeda upp glassen och garnera med apelsinklyftor och gärna lite hyvlad blockchoklad.

Av Maria - 17 januari 2011 06:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

½ vitkålshuvud

1 grönt äpple

1 morot

4 msk äkta majonnäs

1 dl créme fraiche

2 msk osötad senap

½ tsk salt

1 krm peppar


Gör så här:

Strimla vitkålen med en osthyvel.

Tärna äpplet.

Skala och strimla moroten.

Blanda majonnäs, créme fraiche och senap i en stor skål.

Lägg i vitkål, äpple och morot.

Rör om, salta och peppra.

Av Maria - 17 januari 2011 06:00

Ugn: 175 grader, ca 35 minuter


Ingredienser:

150 g margarin eller smör

3 ägg

2½ dl socker

3½ dl (210 g) vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker eller rivet skal av ½ citron


Till formen:

Ströbröd

Margarin


Gör så här:

Smält matfettet och låt det svalna.

Vispa äggen och sockret poröst.

Tillsätt mjölet, bakpulvret, smaktillsatsen och matfettet.

Rör om tills allt är väl blandat.

Häll smeten i en smord och bröbeströdd form, 1½ liter.

Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme ca 35 minuter.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<<
Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se