Alla inlägg under juni 2011

Av Maria - 19 juni 2011 13:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

520 g torskfilé

4 portioner basmatisris

1 hönsbuljongtärning

1/2 msk curry

Salt

Peppar

1 msk olja

1 1/2 dl matlagningsgrädde

1 citron

2 morötter

65 g fräsk babyspenat


Gör så här:

Tina fisken. 

Koka riset i buljongen enligt anvisningen på förpackningen.

Dela fisken i ungefär 5 cm stora bitar och krydda med curry, salt och peppar.

Stek fisken ca 3 minuter på varje sida i oljan i en en stekpanna, slå på grädden mot slutet.

Skär citronen i klyftor. 

Skala och skär morötterna i stavar.

Vänd ner spenaten i riset när det är klart.

Servera currytorsken med ris, morötter och citronklyftor.

ANNONS
Av Maria - 18 juni 2011 13:30

Antal: 10 portioner

Ugn: 175 grader, ca 35 minuter


Ingredienser:

Pajskal:

100 g smör eller magarin

2 dl (120 g) vetemjöl

2 msk strö rörsocker

1 krm bakpulver

1/2 krm salt


Fyllning:

2-3 apelsiner

200 g mandelmassa

2 ägg

2 msk rörsocker


Gör så här: 

Pajdeg:

Smält matfettet i en kastrull.

Blanda vetemjöl, rörsocker, bakpulver och salt i en bunke.

Tillsätt matfettet och rör ihop till en deg.

Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

Kanten på degen behöver bara vara ca 2 cm hög.

Ställ formen i kylskåp ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader.


Fyllning: 

Skölj och riv skalet av en apelsin.

Skala apelsinerna och skiva dem tunt.

Riv mandelmassan.

Vispa ner äggen i mandelmassan.

Rör i apelsinskalet.

Häll smeten på pajdegen.

Lägg på apelsinskivorna lite omlott och strö på rörsockret.

Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. 

Låt pajen svalna.

ANNONS
Av Maria - 17 juni 2011 13:30

Antal: 1 portion


Ingredienser:

1 dl tinade björnbär

1-2 msk socker

1 dl grekisk yoghurt

Apelsinskalrasp


Gör så här:

Lägg björnbär i botten, strö över socker, klicka grekisk yoghurt över och apelsinskalrasp på toppen.


Köksalmanack 2011, sidan 19

Finns i recept från: 2 januari

Av Maria - 16 juni 2011 13:30

Ingredienser:

400 g lättstuvade bladspenat

100 g smulad ädelost

Grovhackade valnötter

Strimlade soltorkade tomater

Bandspaghetti


Gör så här:

Värm lättstuvad bladspenat och rör ner smulad ädelost, grovhackade valnötter och soltorkade tomater. Vänd ner nykokt bandspaghetti.


Köksalmanack 2011, sidan 19

Finns i recept från: 2 januari

Av Maria - 16 juni 2011 08:30

Antal: 4 portioner


Ingedienser:

500-600 g kycklingfilé

1 liten gul lök

2 vitlöksklyftor

2 äggulor

1 dl riven ost

Salt

Peppar

Smör eller kokosfett att steka i


Gör så här:

Dela kycklingen och löken i mindre bitar och lägg ner bitarna tillsammans med vitlök i en matberedare.

Kör på full effekt tills allting har blandats och liknar en färs.

Tillsätt äggulor och ost och blanda ordentligt.

Salta och peppra. 

Stek kycklingburgarna på medelvärme i fettet. 

Se till att de blir helt genomstekta.

Av Maria - 15 juni 2011 13:30

Antal: 1 sats


Ingredienser:

3 dl olivolja

1 kruka basilika

1 dl riven parmesan

1 dl solroskärnor

Salt

Peppar


Gör så här:

Mixa allt till en slät sås.


Köksalmanack 2011, sidan 186

Finns i 1 januari 

Av Maria - 14 juni 2011 13:30

Ingredienser:

2 dl grädde

200 g vit choklad


Gör så här:

Hetta upp grädden i en kastrull.

Ta bort kastrullen från värmen och smält 200 g vit choklad i.


Köksalmanack 2011, sidan 19

Finns i recept från: 1 januari

Av Maria - 13 juni 2011 13:30

Ingredienser:

3 bananer

3 äpplen

3 apelsiner

150 g fikon

225 g socker

2,5 dl vatten

3/4 dl vitt vin


Gör så här:

Frukten skalas och skäres i bitar, fikonen skäras sönder.

Av socker och vatten kokas en klar lag, som får kallna, avsmakas med vin och hälles över frukten.

Vinet kan mycket väl uteslutas.


Sidan 20 i Husmoderns Köksalmanack 1933

Matförslag den 6 januari




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se