Alla inlägg under juni 2011

Av Maria - 4 juni 2011 13:30

Ingredienser:

1 msk strösocker

1 tsk flingsalt

1 tsk mald svartpeppar

2 tsk lökpulver

2 tsk vitlökspulver

½ tsk mald kanel

½ tsk mald muskotnöt

1 tsk torkad och smulad mejram

2 tsk torkad och smulad oregano

1 tsk torkad och smulad timjan

 

 

Gör så här:

  • Blanda samman ingredienserna i en burk.
  • Gnid in fisken med rub 15 minuter innan den skall grillas.
ANNONS
Av Maria - 3 juni 2011 13:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 kycklingfiléer

½ paket sidfläsk

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

Smör eller olivolja

3 msk ajvar relish (paprikapasta som finns att köpa på burk)

2 tsk torkad timjan

1½ liter hönsbuljong

1 dl dinkelmakaroner

1 dl kokta vita bönor

1 ask röda coctailtomater

En näve haricots verts skurna i bitar

50 g färsk spenat

Salt

Svartpeppar


Dekoration:

Några kvistar färsk timjan


Gör så här:

  • Skär kycklingen och fläsket i mindre bitar.
  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Hetta upp en stor kastrull med lite smör eller olja och bryn kyckling, fläsk, lök och vitlök i några minuter.
  • Tillsätt ajvar relish och torkad timjan.
  • Häll på buljong och makaroner och låt koka i 10 minuter.
  • Tillsätt bönor, tomater, haricots verts och spenat och låt allt bli varmt.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Dekorera med färsk timjan.
ANNONS
Av Maria - 2 juni 2011 13:30

Antal: 8 personer


Ingredienser:

2 strimlade purjolökar
2 msk smör
250 g mild Gorgonzola
5 dl mellangrädde
ev salt och svartpeppar


Gör så här:

  • Fräs purjolök i smör i en kastrull tills den är mjuk utan att ta färg, ca 3 min.
  • Tillsätt gorgonzola i bitar och låt den smälta.
  • Häll på grädden och koka ca 3 min.
  • Smaka av med ev salt och svartpeppar.
Av Maria - 1 juni 2011 13:30

Antal: 8 personer


Ingredienser:

800 g pasta, t ex capellini


Gorgonzolasås:

2 strimlade purjolökar
2 msk smör
250 g mild Gorgonzola
5 dl mellangrädde
ev salt och svartpeppar


Gör så här:

  • Koka upp pastavatten och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  • Gör under tiden såsen: Fräs purjolök i smör i en kastrull tills den är mjuk utan att ta färg, ca 3 min. Tillsätt gorgonzola i bitar och låt den smälta. Häll på grädden och koka ca 3 min. Smaka av med ev salt och svartpeppar.
  • Servera pastan och såsen tillsammans.
Av Maria - 1 juni 2011 09:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 dl fryst majs

½ röd peppar

2 msk olivolja

2 krm spiskummin

2 avokado

½ kruka färsk koriander

½ citron

1 tsk flingsalt


Gör så här:

Tina majsen.

Dela, kärna ur coh finhacka chilin.

Hetta upp en stekpanna på giller eller spisen.

Stek majsen i olivoljan ca 10 minuter så att den får mycket färg och blir gyllenbrun.

Tillsätt chilin och spiskummin när det återstår ca 3 minuter av majsens tid.

Dela och kärna ur avokadon.

Grilla dem med snittytan mot grillgallret ca 5 minuter.

Hacka koriandern.

Lägg majs, avokado och koriander på ett fat eller i en skål.

Pressa över citronsaft och strö på saltet.

Av Maria - 1 juni 2011 09:00


Antal: 4 portioner


Ingredienser:

70 g salladsmix med rucola
50 g färska böngroddar
12 jordgubbar i bitar
avokado, tärnad
100 g fetaost
½ msk rosépeppar
½ citron, finrivet skal och saft
2 tsk olivolja
2 tsk flytande honung
Flingsalt

 

Gör så här:

Fördela sallad, böngroddar, jordgubbar och avokado på ett serveringsfat.

Bryt fetaosten i bitar, lägg på salladen och strö över rosépeppar.

Finriv citronskal (endast det gula) och pressa saft över salladen.

Ringla över olja och honung, strö på flingsalt.




Av Maria - 1 juni 2011 08:30


Ingredienser:

250 g körsbärstomater i olika färger
1 kruka bladpersilja
½ msk strösocker
flingsalt
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olja

 

Gör så här:

Dela tomaterna och strimla persiljan fint.

Blanda tomaterna med strösocker och salt.

Ringla över vinäger och olja.

Låt marinera ca 10 min.

Toppa pajen med tomaterna vid servering.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se