Direktlänk till inlägg 9 juli 2011

Gravlaxpaj med romsås

Av Maria - 9 juli 2011 14:30

Antal: 4 personer

 

Ingredienser:

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

100 g smör

2 msk vatten

 

Fyllning:

1 gul lök

1 msk smör

200 g gravad lax

1 dl hackad dill

3 dl riven ost

2 ägg

2½ dl matlagningsgrädde

½ tsk salt

1 krm nymalen svartpeppar

 

Romsås:

¾ dl majonnäs

3 dl gräddfil

1 knippe gräslök

100 g ishavsrom

1 krm salt

 

Tillbehör:

Sallad

 

Gör så här:

Pajdegen: Hacka ihop mjöl och smör, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.Tryck ut den i en pajform, nagga och låt den vila i kylen ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225°C.

Fyllning:Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna ca 5 minuter.Skär laxen i små tärningar. Blanda lök, lax, dill och ost.

Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter, tills det fått fin färg.

Blanda ihop ägg, grädde, salt och peppar. Lägg laxfyllningen i pajskalet och häll över äggblandningen.

Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Romsås: Blanda majonnäs och gräddfil. Hacka gräslöken och rör ner den i såsen tillsammans med rommen. Smaka av med salt.

Servera pajen något avsvalnad med såsen och sallad.




 
ANNONS
 
Andy

Andy

18 januari 2011 17:25

riktigt bra blogg :D pajen ser god ut, jag skulle nog dock skippa majonäsen på romsåsen :P osså testa löjrom till ^^

http://andyliu.blogg.se

Maria

18 januari 2011 17:44

Tack, det var en bra idé! Det skall jag testa. Min dotter bara älskar denna pajen, mycket tack vare såsen. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se