Alla inlägg under augusti 2011

Av Maria - 23 augusti 2011 10:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 färska majskolvar

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

1 röd chili

1 röd paprika

3 msk majsolja

1 tsk rårörssocker

2 tsk vinäger

2 tomater

Salt

Svartpeppar

Ev 1 kruka koriander


Gör så här:

  • Skär av majskornen från kolvarna.
  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Dela och kärna ur chilin och paprikan, strimla chilin och tärna paprikan.
  • Rosta majskornen i olja tills det börjar dofta popcorn.
  • Tillsätt lök, chili och paprika och fräs med ca 1 minut.
  • Rör ner socker och vinäger.
  • Ta av från värmen.
  • Skär bort rotstocken från tomaterna och dela dem.
  • Krama ur kärnorna och skär tomaterna i tärningar.
  • Blanda dem i majsblandningen, smaksätt med salt, peppar och ev hackad koriander.
  • Servera majssalsan med grillad t.ex grillad entrecôte.
ANNONS
Av Maria - 22 augusti 2011 10:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 dl matlagningsyoghurt

½ citron

½ msk pressad citronsaft

½ msk flytande honung

1 msk färsk skuren timjan

Salt

Peppar


Gör så här:

  • Rör ihop yoghurt med skal och saft av citron, honung och timjan.
  • Smaka av med salt och peppar.
ANNONS
Av Maria - 21 augusti 2011 10:15

Ingredienser:

4 apelsiner

1 dl koncentrerad apelsinjuice

2 msk balsamvinäger

2 msk olivolja

2 apelsinskal rivet

2 finhackade röda chilifrukter


Gör så här:

  • Blanda alla ingredieser till marinaden.
  • Lägg köttet i dubbla plastpåsar som skall marineras och lägg därefter i marinaden och låt marinera minst 30 minuter.

Passar bland annat till griskött.

Av Maria - 20 augusti 2011 10:15

Ingredienser:

2 msk gula senapsfrön

1 msk örtsalt

2 msk fänkål

1 msk timjan

1 msk hel kummin

2 msk farinsocker

2 msk flingsalt


Gör så här:

  • Stöt alla ingredienser, utom farinsocker och flingsalt, grovt i en mortel.
  • Tillsätt sedan socker och salt.
Av Maria - 19 augusti 2011 10:15

Ingredienser:

2 msk rosmarin

1 msk persilja

3 msk vitlökspulver

3 msk lökpulver

1 msk chiliflakes

1 msk svartpeppar från kvarn

1 msk farinsocker

3 msk flingsalt


Gör så här:

  • Blanda alla ingredienser.
Av Maria - 18 augusti 2011 10:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

½ liter vaniljglass

1 vaniljstång

1 dl cream cheese original


Gör så här:

  • Ta ur glassen ur frysen och låt tina en stund.
  • Skär glassen i bitar och lägg i en bunke.
  • Dela och skrapa ur vaniljstången och lägg i bunken med glassen.
  • Lägg i cream cheese.
  • Vispa glassen mjuk med en elvisp.
  • Lägg upp i en skål och servera direkt.
Av Maria - 17 augusti 2011 10:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 g färsk spenat

2 dl grovhackade pecannötter

4 vitlöksklyftor

1 msk smör

1 dl hackade torkade aprikoser

Salt

Malen vitpeppar

Saften av en halv citron


Gör så här:

  • Börja med att ansa spenaten och skära bort grova bladnerver.
  • Hacka de torkade aprikoserna.
  • Skala och skiva vitlöken tunt.
  • Hacka pecannötterna.
  • Fräs vitlöken i smöret.
  • Tillsätt nötterna och rosta dem några minuter.
  • Lägg i aprikoserna och spenaten och sautera hastigt.
  • Krydda med salt och peppar och pressa över citronsaften.
Av Maria - 16 augusti 2011 10:00

Antal: 4 portioner

Tid: över 20 minuter


Ingredienser:

500 g små färska morötter

1 apelsin

2 msk olja

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

5 kvistar färsk timjan

½ dl pinjenötter


Gör så här:

  • Skrapa morötterna och koka dem knappt mjuka i vatten och salt.
  • Blanda skal, saft, olja och kryddor till en marinad.
  • Häll av vattnet från morötterna.
  • Lägg ner de varma morötterna i marinaden.
  • Strö över pinjenötter och garnera med timjan vid serveringen.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se