Direktlänk till inlägg 3 november 2011
Antal: ca 30 kakor
Ingredienser:
100 g (ca 1½ dl) vetemjöl
2½ dl standardmjölk
3 ägg
½ dl strösocker
Fritering:
Ister eller kokosfett
Gör så här:
Vispa ihop mjölet med mjölken till en smet.
Ställ den åt sidan och låt den svälla minst 30 minuter.
Vispa ihop ägg och socker och rör ner blandningen i smeten.
Värm fettet till 180 grader (använd termometer och låt inte temperaturen gå högre fettet får då "bränd" smak).
Hetta upp struvjärnet i fettet och doppa det i smeten.
Håll järnet ett ögonblick över grytan så att smeten stelnar något innan järnet med smeten sänkes i fettet.
Fritera struvan guldgul, ca 1 minut.
Knacka struvan av järnet och låt den rinna av på hushållspapper.
Hetta upp järnet igen innan det doppas i smeten.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|