Direktlänk till inlägg 5 november 2011
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 salta sillar eller 4 urvattnade saltfiléer
1 rödlök
Lag:
1 dl ättikssprit, 12%
2 dl vatten
1½-2 dl socker
10 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
Garnering:
1 rödlök
Gör så här:
Vattna ur den hela salta sillen i kallt vatten ca 1 dygn.
Rensa och filea den.
Ta bort skinnet.
Skölj de urvattnade sillfiléerna väl.
Lägg dem hela eller skurna i bitar i en glasburk med skalad och skivad rödlök.
Blanda ingredienserna till lagen och koka upp den.
Låt den kallna.
Häll lagen över sillen.
Låt den stå kallt till nästa dag.
Garnera sillen med rödlök.
Sillens hållbarhet:
Sillen kan förfaras i kyllskåpet 1-2 veckor, i frys ca 3 månader.
Tina sillen i kylskåpet.
Häll helst bort lagen och ersätt den med en ny fräsch lag.
Måndag: Lägg nykokta glasnudlar i en het panna med olja, vänd ner babyspenat, skalade räkor, jordnötter och sesamolja. Vaniljyoghurt och skivad banan. Tisdag: Skär ett snitt i kycklingfiléer och fyll med finfördelad feta och hackade s...
Måndag: Potatatispanna: Skiva en gul lök och fräs den tillsammans med 1 vitlöksklyfta i 1 msk smör. Tillsätt 8 potatisar i tunna skivor och 3 skivade morötter. Fräs i ca 15-20 minuter. Skiva 1 squash och låt den fräsa med. Krydda med 4 ms...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|