Alla inlägg under november 2011
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 färsk majskolv
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 avokado
2 grillade paprikor
1 kruka koriander
1 dl chunky tomato salsa
Salt
Peppar
Gör så här:
Antal: 25-30 kakor
Ingredienser:
3 ägg
1½ dl strösocker
125 g smör eller magarin
2 dl vetemjöl
1½ msk potatismjöl
½ tsk malen kardemumma
2 msk konjak
2 msk kallt vatten
Gör så här:
Vispa upp äggen, tillsätt sockret och vispa alltsammans pösigt.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ner det i tunn stråle i äggpöset (ta ej med bottensatsen).
Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och kardemumma.
Rör ner mjölblandningen i smeten och slutligen konjaken och vattnet.
Klicka ut smeten i hett rånjärn och grädda gulbruna kakor som formas till strutar på en gång de tas ur järnet.
Låt svalna på galler.
Kakorna kan också formas till skålar över en upp och nervänd kopp.
Sådana kakskålar kan fyllas med grädde och hjortron till juldesserten.
Ingredienser:
6 apelsiner med tunt skal
1 liter vatten
1 dl rörsocker strö per 1 dl apelsinmassa
Gör så här:
Antal: 4 portioner
Ugn: 200°C, 10 minuter
Ingredienser:
4 dl dinkelmjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Gör så här:
Ingredienser:
500 g jordgubbar
500 g rabarber
7½ dl syltsocker
Gör så här:
Ingredienser:
1 kg (2 liter) jordgubbar
½ liter äpplecider
1 kg syltsocker
1-2 msk lavendelblommor
Gör så här:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 cm färsk ingefära
1 burk ekologisk kokosmjölk
4 dl beluga linser
En näve färsk koriander
2 msk lantbuljong
2 msk raspolja
1 msk sambal oelek
1 färsk chilifrukt
10 cocktailtomater
Gör så här:
Antal: 4 portioner
Ugn: 200°C, 10 minuter
Ingredienser:
4 dl fullkorns dinkelmjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg
Sesamfrön till formen
Gör så här:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|