Direktlänk till inlägg 26 december 2011
Ingredienser:
35 cl gin (t ex. Tanqueray)
20 cl citronjuice
20 cl granatäpplesockerlag
2 flaskor champagne (t ex. André Jaquart bl. de blanc)
Citronzest
GRANATÄPPLESOCKERLAG:
20 cl färskpressad granatäpplejuice
30 cl strösocker
Gör så här:
Granatäppelsockerlag:
Mät upp juicen och sockret i en kastrull.
Rör om under uppvärming på låg värme tills det att sockret har löst upp sig.
Låt det svalna och häll över det i en ren flaska och förvara sedan i kylen.
Mät upp samtliga ingredienser förutom champagne i en tom och ren flaska om 75 cl.
Förslut och förvara i kylskåp.
När det är dags att servera är det bara att hälla upp 5 cl French 75.5 i en champagnecoupe, toppa med 10 cl kall champagne, röra om och servera med en citronzest.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|