Direktlänk till inlägg 31 december 2011

Nyfångad fisk med ingefära, örter och sesamvinägrett

Av Maria - 31 december 2011 10:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

300 g  pinfärsk fiskfilé i hel bit, t ex lax, hälleflundra eller torsk
1 ask  ärtskott eller dill
1  bunt blomkrasse eller annan ört, gärna extra örtblommor till garnering
1  liten burk inlagd japansk ingefära (gari)


SESAMVINÄGRETT:
1 msk  rostade sesamfrön
1 msk  japansk tamarisoja
1 msk  vitvinsvinäger eller citronjuice
0,5 msk  flytande honung
1 msk  neutral rapsolja

 

Gör så här: 


Skär fisken i tunna skivor rakt ner och igenom, som du skivar bröd fast tunnare.

(Inga laxskivor à la 70-talet, tack :-)) 
Lägg ut skivorna på en planka, en stor skärbräda eller ett fat.

Fördela örter på fisken och klipp över krassen. 
Blanda vinägretten, gärna i en burk med tätt lock och skaka runt dressingen.
Lägg ut cirka 2 msk av den inlagda ingefäran på fisken.

Ringla över sesamvinägretten och toppa med krasse och gärna några fina blommor.

Servera som en fräsch plock-/lunchrätt. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 1 april 18:28

Måndag: Kycklingwok: Strimla kycklingfilé och woka i omgångar i het olja. Blanda ner i nudelsallad, strö över cashewnötter.   Nougatdessert: Servera en kula dajmglass med hackade rostade hasselnötter och baknougat som fått smälta på svag värme ...

Av Maria - Måndag 1 april 06:00

Måndag: Kyckling med rotsaker.   Tisdag: Paprikasoppa: Fräs 1 hackad gul lök tillsammans med 3 gröna urkärnade paprikor i små bitar. Tillsätt ca 5 dl vatten och 2 buljongtärningar (grönsaks). Låt soppan koka under lock tills grönsakerna är mj...

Av Maria - Söndag 31 mars 17:01

      Mängd: 3½ dl   Ingredienser: 2 apelsiner 1 rött äpple 1 päron 1 tsk ljus honung (kan uteslutas) Isbitar   Gör så här:Pressa frukterna till juice. Rör eventuellt i honungen. Häll upp i glas och lägg i några isbitar. ...

Av Maria - Söndag 31 mars 13:15

Ingredinser: 1 kyckling, ca 1200 g eller kycklingdelar 10-12 små gula lökar 200 g champinjoner, färska eller från burk 2-3 msk smör 1 1/2 msk vetemjöl 1 dl vatten 1/2 smulad buljongtärning 2 dl vitt torrt vin 1 burk tomater med spad...

Av Maria - Söndag 31 mars 12:58

      Antal: ca 24 stycken Ugn: 175 grader, ca 15 minuter   Ingredienser: 200 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 2 dl havregryn 2½ dl vetemjöl ½ dl kakao 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 dl hasselnötter, grovhackade 150 g vit...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se