Alla inlägg under januari 2012

Av Maria - 30 januari 2012 14:30




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 kg melonkött i bitar, välj olika sorters melon
2 avokador i bitar
500 g jordgubbar i bitar
400 g ost i tärningar
1 liter isbergssallad i strimlor


Dressing:
saft och skal från 1 lime, gärna obesprutad
2 msk Farinsocker
1/2 dl rapsolja
1 dl mixade jordgubbar


Gör så här:
Blanda sallad, ost, melon, avokado och jordgubbar i en skål.

Sila de mixade jordgubbarna så att "kärnorna" inte kommer med.

Tillsätt lime, farinsocker och olja till dressingen och blanda väl.

Häll dressingen över melonsalladen vid serveringen.




ANNONS
Av Maria - 30 januari 2012 13:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

100 g purjolök

Smör elelr kokosfett att steka i

5 ägg

2 dl créme fraiche

2 dl majonnäs

400 g skinka

150 g fetaost

70 g salladsblad


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Strimla purjolöken och fräs den i smör eller kokosfett.

Lägg det frästa i en bunke.

Tillsätt ägg, créme fraiche och majonnäs.

Skär skinkan i små tärningar och rör ner den i äggsmeten.

Häll fyllningen i en ugnsfast form och smula över fetatosten.

Låt stå i ugnen i 25-30 minuter.

Servera med salladsbladen.

ANNONS
Av Maria - 29 januari 2012 18:30




Ingredienser:

6 dl vatten
2 kg hallon
3 dl Strösocker & 3 dl Muscovadosirap per liter avrunnen saft
2 tsk saft från citron

 

Gör så här:

Koka upp vattnet och tillsätt bären.

Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter.
Mosa bären mot kastrullens kanter.

Sila av och mät upp saften och tillsätt Muscovadosirap och socker.

Låt koka någon minut tills sockret smält.
Häll upp i rena flaskor och förvara svalt.




Av Maria - 29 januari 2012 14:45




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

3 msk olja
2–3 finhackade vitlöksklyftor
3 skalade, hackade tomater
2 tsk Rörsocker Strö
1 kg aubergine i bitar
1½ dl grönsaksbuljong
2 msk ljus soyasås
1-2 dl skivad salladslök
½ röd paprika i tärningar
½ -1 finhackad röd chilifrukt
salt

peppar
1-2 msk hackad koriander

 

Gör så här:

Hetta upp oljan i en stekgryta.

Lägg i vitlök, tomater och rörsocker och stek på svag värme i ett par minuter.

Lägg i auberginbitarna och buljongen och sjud under lock tills de är mjuka.

Lägg i soyasåsen, hälften av salladslöken, paprika och chili.

Salta och peppra.

Rör om ordentligt.

Strö över koriander och resten av salladslöken.




Av Maria - 29 januari 2012 14:30




Antal: 4 portioner


Ingredienser:
2 mango
1 slanggurka
1 dl hackad bladpersilja
½ dl färskpressad lime- eller citronsaft
1 msk Ljus Sirap

 

Gör så här:

Skala mangon och skär loss köttet från kärnan.

Skär köttet i bitar.

Skölj gurkan och halvera den på längden.

Gröp ur kärnorna med en tesked.

Skiva i 1/2 cm tjocka skivor.

Blanda samman mango, gurka, persilja, lime- eller citronsaft och sirap i en skål.




Av Maria - 29 januari 2012 14:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 avocador
saft från ½ citron
2 tsk Dijonsenap
2 tsk Farinsocker
1 g salt
2 g svartpeppar
1¼ dl creme fraiche

 

Gör så här:

Dela avocadorna och tag bort kärnorna.

Gräv ut fruktköttet och mosa det med en gaffel.

Blanda samman citron, senap, Farinsocker, salt, peppar och creme fraiche.

Förvara i kylskåp till serveringen.

Avocadodipen är god till grillat kött och fisk.

Av Maria - 29 januari 2012 09:00

Antal: 1 portion

 

Ingredienser:

Osötat proteinpulver

Bärpulver

Flytande D-vitamin

En klick kokosfett


Gör så här:

Blanda protienpulver och bärpulver i ett stort glas eller en shake och rör sedan ner flytande D-vitamin.

Mixa med en klick kokosfett för extra mättnad.

Av Maria - 28 januari 2012 18:30




Antal: 80-90 stycken

Ugn: 200 grader, 8-10 minuter


Ingredienser:

375 g vetemjöl
250 g kallt smör i tärningar
¼ tsk salt
Finrivet skal av 1 ekologisk apelsin
1 äggula
100 g Strösocker


Till pensling:

Äggvita
40 g mandel
Pärlsocker


Gör så här:

Förvärm ugnen till 200 grader varmluft.

Lägg mjöl, smör, salt och apelsinskal i en matberedare och kör till en slät smet.

Vispa ihop äggula och socker i en skål och tillsätt sedan till övriga ingredienser.

Rör snabbt samman degen och rulla sedan ut den till fingertjocka stänger.

Platta till dem lätt (till 4–5 mm tjocklek).

Pensla med äggvita och strö över pärlsocker och hackad mandel.

Skär finska pinnarna till 2–3 cm längd och lägg dem på en plåt med lite avstånd emellan.

Grädda gyllenbruna i 8–10 minuter.

Låt svalna.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se