Alla inlägg under januari 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 kg melonkött i bitar, välj olika sorters melon
2 avokador i bitar
500 g jordgubbar i bitar
400 g ost i tärningar
1 liter isbergssallad i strimlor
Dressing:
saft och skal från 1 lime, gärna obesprutad
2 msk Farinsocker
1/2 dl rapsolja
1 dl mixade jordgubbar
Gör så här:
Blanda sallad, ost, melon, avokado och jordgubbar i en skål.
Sila de mixade jordgubbarna så att "kärnorna" inte kommer med.
Tillsätt lime, farinsocker och olja till dressingen och blanda väl.
Häll dressingen över melonsalladen vid serveringen.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
100 g purjolök
Smör elelr kokosfett att steka i
5 ägg
2 dl créme fraiche
2 dl majonnäs
400 g skinka
150 g fetaost
70 g salladsblad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla purjolöken och fräs den i smör eller kokosfett.
Lägg det frästa i en bunke.
Tillsätt ägg, créme fraiche och majonnäs.
Skär skinkan i små tärningar och rör ner den i äggsmeten.
Häll fyllningen i en ugnsfast form och smula över fetatosten.
Låt stå i ugnen i 25-30 minuter.
Servera med salladsbladen.
Ingredienser:
6 dl vatten
2 kg hallon
3 dl Strösocker & 3 dl Muscovadosirap per liter avrunnen saft
2 tsk saft från citron
Gör så här:
Koka upp vattnet och tillsätt bären.
Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter.
Mosa bären mot kastrullens kanter.
Sila av och mät upp saften och tillsätt Muscovadosirap och socker.
Låt koka någon minut tills sockret smält.
Häll upp i rena flaskor och förvara svalt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 msk olja
2–3 finhackade vitlöksklyftor
3 skalade, hackade tomater
2 tsk Rörsocker Strö
1 kg aubergine i bitar
1½ dl grönsaksbuljong
2 msk ljus soyasås
1-2 dl skivad salladslök
½ röd paprika i tärningar
½ -1 finhackad röd chilifrukt
salt
peppar
1-2 msk hackad koriander
Gör så här:
Hetta upp oljan i en stekgryta.
Lägg i vitlök, tomater och rörsocker och stek på svag värme i ett par minuter.
Lägg i auberginbitarna och buljongen och sjud under lock tills de är mjuka.
Lägg i soyasåsen, hälften av salladslöken, paprika och chili.
Salta och peppra.
Rör om ordentligt.
Strö över koriander och resten av salladslöken.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 mango
1 slanggurka
1 dl hackad bladpersilja
½ dl färskpressad lime- eller citronsaft
1 msk Ljus Sirap
Gör så här:
Skala mangon och skär loss köttet från kärnan.
Skär köttet i bitar.
Skölj gurkan och halvera den på längden.
Gröp ur kärnorna med en tesked.
Skiva i 1/2 cm tjocka skivor.
Blanda samman mango, gurka, persilja, lime- eller citronsaft och sirap i en skål.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 avocador
saft från ½ citron
2 tsk Dijonsenap
2 tsk Farinsocker
1 g salt
2 g svartpeppar
1¼ dl creme fraiche
Gör så här:
Dela avocadorna och tag bort kärnorna.
Gräv ut fruktköttet och mosa det med en gaffel.
Blanda samman citron, senap, Farinsocker, salt, peppar och creme fraiche.
Förvara i kylskåp till serveringen.
Avocadodipen är god till grillat kött och fisk.
Antal: 1 portion
Ingredienser:
Osötat proteinpulver
Bärpulver
Flytande D-vitamin
En klick kokosfett
Gör så här:
Blanda protienpulver och bärpulver i ett stort glas eller en shake och rör sedan ner flytande D-vitamin.
Mixa med en klick kokosfett för extra mättnad.
Ingredienser:
2 liter björnbär
3 dl vatten
5 dl Mörkt Muscovadorörsocker per liter saft
Gör så här:
Koka upp vattnet och tillsätt bären.
Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter.
Mosa bären mot kastrullens kanter.
Sila av och mät upp saften och tillsätt Muscovadorörsockret.
Låt koka någon minut tills sockret smält.
Häll upp i rena flaskor och förvara svalt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|