Alla inlägg under februari 2012

Av Maria - 21 februari 2012 17:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

300-400 g korv med hög kötthalt

Smör eller kokosfett för stekning

200 g pak choi

Färsk timjan


Blomkålsmos:

400 g blomkål

1 dl majonnäs

2 dl riven smakrik ost, typ gruyére eller manchego

Rivet skal av 1 ekologisk citron

Salt

Peppar


Gör så här: 

Dela blomkålen i mindre buketter och koka mjuk i vatten.

Häll av vattnet och tillsätt majonnäs och riven ost.

Mixa slätt och smaka av med citronskal, salt och peppar.

Stek korven i smör eller kokosfett.

Strimla pak choi och stek även den i smör eller kokosfett.

Servera korven med mos, pak choi och lite färsk timjan.

ANNONS
Av Maria - 20 februari 2012 14:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

300 g rödkål

40 g blandade salladsblad

2 morötter

1 knippe rädisor

3 msk olivolja

1 msk vit balsamvinäger

Salt

Peppar


Gör så här:

Strimla rödkålen och blanda med salladsbladen.

Skala morötterna och skär dem i tumma stavar, julienner.

Skiva rädisorna tunt.

Blanda ner morötterna och rädisorna i salladen.

Häll över olivolja, vinäger, salt och peppar.

ANNONS
Av Maria - 19 februari 2012 10:15

Antal: 20 stycken


Ingredienser:

8 ägg

2 dl créme fraiche

2 dl naturell keso

Salt

Peppar

Smör till stekning

Torkade havtorn till servering


Gör så här:

Vispa samman alla ingredienser, krydda med salt och peppar och klicka ut i stekpannan med en rejäl klick smör.

Stek plättarna vackert gyllenbruna på båda sidor.

Förvara dem i smörgåspapper, i en burk eller plastpåse.

Plättarna är goda både varma och kalla.

Av Maria - 18 februari 2012 06:00

Ingredienser:

2 vaniljstänger

4 msk vodka


Gör så här:

Lägg 2 vaniljstänger klippta i småbitar i en liten ren glasburk och skeda över 4 msk vodka.

Sätt på tätt lock och skaka om burken 1-2 gånger om dagen i fyra veckor.

Sila genom kaffefilter över i annan glasburk och förvara i kylen.

Mycket starkare än vaniljsocker och kan användas istället för vaniljsocker.

Av Maria - 17 februari 2012 16:15




Antal: ca 25 stycken

Ugn: 175 grader, 15-20 minuter


Ingredienser:

100 g margarin eller smör

1½ dl florsocker

2 äggulor

1 ägg

Rivet skal av ½ citron

2 dl (120 g) vetemjöl

½ tsk bakpulver


Maräng:

2 äggvitor

4 msk socker

25 skållad, strimlad mandel

75 g russin


Gör så här:

Rör matfettet och sockret poröst.

Tillsätt gulorna, ägget, citronskalet, mjölet och bakpulvret.

Bred ut smeten i smord långpanna eller folieform, 20*30 cm.

Vispa äggvitorna till skum, tillsätt sockret och vispa ytterligare några minuter.

Bred marängen över smeten, strö på mandeln och russinen.

Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme 15-20 minuter.

Skär den i bitar och låt den kallna i formen.




Av Maria - 17 februari 2012 07:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

0,5 dl ströbröd

1 dl vatten

0,5 tsk salt

2 krm peppar

1 tsk timjan

1 dl rostad lök

ca 500 g kalvfärs

2 msk smör eller magarin


Gör så här:

Häll ströbrödet i en bunke och rör ner vattnet.

Låt stå någon minut.

Blanda ner salt, peppar, timjan och rostad lök.

Rör ner färsen och blanda noga.

Forma färsen till runda köttbullar.

Stek köttbullarna i matfettet i en stekpanna till de får fin färg.

Av Maria - 16 februari 2012 15:30




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

900 g mjölig potatis

1/2 (ca 400 g) blomkål

1 dl mjölk

1 msk smör eller magarin

Salt

Peppar

1 citron


Gör så här:

Skala potatisen och koka den i rikligt med saltat vatten.

Skär blomkålen i mindre bitar och lägg dem i potatisvattnet när det återstår ca 10 minuter av potatisens koktid.

Häll av vattnet.

Stöt sönder potatisen och blomkålen, vispa med elvisp, späd med varm mjölk ohc matfettet.

Smaka av med salt och peppar.

Skölj citronen, riv skalet och smaka av moset med det.




Av Maria - 15 februari 2012 09:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

200 g gravad lax

1 liten rödlök

1-2 dl créme fraiche

1/2 dl hackad dill

Salt

Peppar


Gör så här:

Skär laxen i bitar och finhacka rödlöken.

Blanda lax och lök med créme fraiche och hackad dill.

Smaka av med salt och peppar.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se