Alla inlägg under februari 2012

Av Maria - 3 februari 2012 15:15

Ingredienser:

2 msk chilipulver
2 msk paprikapulver
1 msk mald koriander
1 msk mald spiskummin
1 msk chiliflakes eller 2-3 röda pepparfrukter
1 msk grovmald svartpeppar
1 msk salt
1 msk Brun Farin
5 rivna vitlöksklyftor
½ dl olivolja
½ dl kokande vatten


Gör så här:
Mixa chilipulver, paprikapulver, koriander, spiskummin, chiliflakes, svartpeppar, salt, brun farin, vitlöksklyftor, olivolja och vatten till en grov massa.

Häll upp i en glasburk och förvara i kylskåp.

ANNONS
Av Maria - 3 februari 2012 15:00

Ingredienser:

900 g salladskål
3 msk salt
1 purjolök i tunna skivor
4 rivna eller pressade vitlöksklyftor
1 msk vitvinsvinäger
2 msk Ljus Sirap
1 tsk riven, färsk ingefära
1 msk röd chili

 

Gör så här:

Skär salladskålen i fyra bitar på längden.

Skär därefter varje bit i 5 cm breda strimlor.
Häll 1½liter vatten i en stor skål och tillsätt 3 msk salt.

Rör tills saltet löst sig.

Tillsätt salladskålen.

Lägg på en tallrik så att salladskålen håller sig under vattnet.

Låt stå i 12 timmar.

Häll av vattnet.

Blanda i purjolök, vitlök, vinäger, sirap, ingefära och chili.

Lägg allt i en glasburk med lock och låt stå i rumstemperatur i 2 dagar.

Pressa ner grönsakerna varje dag så att de håller sig under vätskenivån.

Kimchin har nu fått en stark och syrlig smak.

Hållbar i kylskåp i minst 1 månad.

ANNONS
Av Maria - 3 februari 2012 07:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 morötter

1 knippe rädisor

1-2 dl majonnäs

Saften av 1/2-1 citron

Några dillkvistar



Gör så här:

Skala och riv morötterna grovt och bland dem skivade rädisor och majonnäs.

Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Klipp lite dill och blanda ner.

Av Maria - 2 februari 2012 18:15




Ingredienser:

6 dl sky eller buljong

4 msk vetemjöl

2 msk vinbärsgelé

2 dl grädde


Gör så här:

Sila skyn och öka ut den med buljong i en kastrull.

Red med mjöl och späd med grädde.

Smaksätt med vinbärsgelé.

Koka såsen 5 minuter.




Av Maria - 2 februari 2012 15:15




Antal: 4 portioner


Ingredienser:
½ kg lamm- eller nötfärs
1 finhackad gul lök
1 msk finhackad, färsk mynta
2 tsk Brun farin
1 ägg
2 tsk kryddblandning
½ dl olja

 

Gör så här:

Blanda samman färsen, löken, ägget, myntan, farin och kryddblandningen.

Forma till små biffar.

Pensla biffarna med olja och grilla dem i ett par minuter på varje sida.

Servera med couscous och t ex melonsallad.




Av Maria - 2 februari 2012 15:00




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 g lövbiff

Marinad:
3 msk Rörsocker Strö
4 msk japansk soja
1 dl finhackad purjolök
2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
2 msk sesamolja
2 msk vitt vin eller vatten
1 krm svartpeppar

 

Gör så här:

Blanda samman rörsocker, olja, purjolök, vitlök, sesamolja, vitt vin och svartpeppar till marinaden.

Skär köttet i strimlor och lägg i marinaden.

Låt stå i kylskåp i några timmar, gärna över natten.
Stek köttet i en stekpanna.

Servera med kimchi och varmt, rundkornigt ris.




Av Maria - 2 februari 2012 12:45




Ingredienser:

25 g pistagemandel (alt. hassel-, valnötter eller mandlar)

3 dl vispgrädde

100 g mjuk nougat


Gör så här:

acka resten av pistagemandlarna.

Smält nougaten i vattenbad.

Vispa grädden, men inte för hårt.

Vänd ned den smälta nougaten och hälften av de hackade pistagemandlarna i grädden.

Ställ i kylen.




Av Maria - 2 februari 2012 07:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 g skalade räkor

En förpackning glasnudlar

200 g sugarsnaps eller sockerärtor

200 g broccoli i mindre buketter

1 stor röd paprika

Saften av 1 lime

1 msk sesamolja

(1 tsk finhackad färsk chili)

Ett knippe färsk koriander

Sallad till servering


Dressing:

1 tsk grön chilipasta

1 tsk wasabi

2 dl créme fraiche

1/2 dl majonnäs

Salt

Peppar


Gör så här:

Koka upp saltat vatten och doppa glasnudlarna så de mjuknar.

Häll av och spola dem kalla.

Vispa ihop lime, sesamolja och chili om du vill ha det lite spicy, och blanda ner med glasnudlarna i en skål.

Strimla den röda paprikan.

Ge halverade sugarsnaps och broccoli ett snabbt uppkok, låt dem rinna av och blanda allt ned i salladen.

Hit kan salladen förberdas.

Vispa ihop dressingen och ställ kallt.

Vid servering, vänd ned de skalade räkorna och massor av färsk koriander.

Servera med dressingen separat.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se