Alla inlägg under februari 2012

Av Maria - 1 februari 2012 18:00

Antal: 8 portioner


Ingredienser:

2 dl vispgrädde

2 dl standardmjölk

1 1/4 dl strösocker

2 tsk malen kardemumma

5 äggulor


Gör så här:

Koka upp grädden, mjölken, strösockret och kardemumman.

Låt smeten kallna något.

Blanda sedan ner äggulorna och sila genom finmaskig sil.

Kör smeten i en glassmaskin.

Ställ i frysen.

ANNONS
Av Maria - 1 februari 2012 14:00




Antal: 4 portioner

Ugn: 250 grader, 20-25 minuter


Ingredienser:

500 g potatis

250 g morötter

250 g palsternackor

Smör&rapsolja

1½ tsk salt

2 krm svartpeppar

2 dl tärnad ost

30 g rucola


Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Tvätta potatisen och skala rotfrukterna.

Skär dem i stora bitar och lägg i en ugnssäker form.

Spraya över smör&rapsolja.

Salta och peppra.

Rosta i mitten av ugnen 20-25 minuter.

Vänd ner ost och rucola.

Servera med t.ex grillad kyckling eller stekt lax.




ANNONS
Av Maria - 1 februari 2012 12:45




Ingredienser:

4 msk oliv- eller solrosolja

1 tsk sambal oelek

1-2 tsk malen koriander

1 tsk malen spiskummin

1 citron, finrivet skal och saft

½-1 tsk salt

Svartpeppar


Gör så här:

Blanda alla ingredienser till  dressingen (riv bara det gula på citronskalet).




Av Maria - 1 februari 2012 12:00




Ingredienser:

1 kg rabarber

1½-2 dl vatten

400-700 g (5-8 dl) socker

(1 krm natriumbensoat per kg färdigt mos)


Gör så här:

Skölj rababern och skär den i små bitar.

Tillsätt vattnet och koka rabarbern mjuk under lock.

Passera moset medan det är varmt.

Väg moset.

Tillsätt sockret och låt moset koka upp under omrörning.

(Tillsätt natriumbensoat urtört i lite mos.)

Ös upp på varma burkar eller krukor.

Paraffinera och bind över.




Av Maria - 1 februari 2012 08:30

Ingredienser:

1 kg svarta vinbär

400 g (5 dl) socker

1 kryddmått natriumbensoat per kg färdig sylt


Gör så här:

Repa, snoppa och skölj bären.

Varva bär och socker i en bunke och låt dem stå och safta sig över en natt.

Rör sylten tills sockret är smält.

Eller rör bär och socker i en elektrisk matberedningsmaskin.

Tillsätt natriumbensoat utrört i lite sylt.

Ös upp sylten på kalla burkar.

Paraffinera och bind över burkarna.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se