Alla inlägg under april 2012
Antal: 8 personer
Ingredienser:
½ dl olivolja
2 msk vatten
2 msk vitvinsvinäger
1½ msk fransk honungsenap
2 msk hackad färsk koriander
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
Antal: 12-15 personer
Ingredienser:
Botten:
200 g mörk kavring
75 g smält smör
Fyllning:
400 gram kallrökt lax
1 burk röd stenbitsrom (50g)
2 dl lätt creme fraiche
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1½ dl hackad dill
½ dl hackad gräslök
2 msk pressad citron
1 krm vitpeppar
Garnering:
1 gurka i stavar
1 knippa rädisor i klyftor
några kvistar basilika
gräslöksblommor
ca 15 skivor kallrökt lax
Gör så här:
Antal: 10 personer
Ingredienser:
1½ dl senap
½ dl strösocker
2 msk rödvinsvinäger
2 dl rapsolja
½ tsk salt
3 msk hackad dill
Gör så här:
Antal: 1 bröd
Ugn: 175°, ca 1 timma
Ingredienser:
4½ dl vetemjöl (270 g)
3 dl grovt rågmjöl (165 g)
1½ tsk salt
1½ tsk stött anis
1½ tsk stött fänkål
1½ tsk mald pomerans
1½ tsk bikarbonat
¾ tsk bakpulver
3 dl filmjölk
1½ dl mjölk
½ dl mörk sirap
Gör så här:
Antal: 4-6 portioner
Ingredienser:
1 burk urvattnad inläggningssill, á 420 g
1 rödlök
Lag:
½ dl ättikssprit, 12%
1 dl vatten
½ dl socker
5 krossade kryddpepparkorn
1 tsk senapskorn
Gör så här:
Ingredienser:
1 citron, saft eller 2 msk vinäger
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
landa citronsaft/vinäger, olja, vatten och pressad vitlök i skålen med tomatkärnorna.
Smaka av med salt och peppar.
Antal: 10 personer
Ingredienser:
2 burkar inläggningssill, à 420 g
1 dl ättiksprit, 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk hel kummin, krossad i mortel
1 tsk hel fänkål, krossad i mortel
½ tsk hel anis, krossad i mortel
3 lagerblad
1 rödlök
Gör så här:
Ingredienser:
2-3 dl vispgrädde
2 msk florsocker
drygt 1 tsk malen kardemumma
Gör så här:
Vispa grädden, florsockret och kardemumman.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|