Alla inlägg under maj 2012

Av Maria - 7 maj 2012 09:30

Antal: 1 portion


Ingredienser:

2 ägg

1 msk grädde

1 msk smör att steka i

Salt

Svartpeppar

50 g riven mozzarella

40 g rökt skinka

3 stora svampar

Eventuellt en halv tomat


Gör så här:

Smält smör i pannan.

Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppra.

Strimla skinkan och skiva svampen, fräs i fettet.

Lägg upp tallrik.

Sänk värmen något och häll i omelettsmeten.

Rör lite i bottnen så att all smet kommer i kontakt med värmen från bottnen.

Fördela skink- och svampröran ovanpå och strö över osten, lägg på lock.

Låt stå ett tag och servera sedan, gärna tillsammans med lite tärnad tomat.

ANNONS
Av Maria - 6 maj 2012 10:45

Antal: 1 stort glas


Ingredienser:

1 dl frysta blåbär

Saften av en 1/2 lime

Saften av en 1/2 apelsin

1 dl turkisk yoghurt

2 msk grädde


Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.

Späd med vatten till lagom konsistens.

Häll upp i ett glas och servera.

ANNONS
Av Maria - 5 maj 2012 08:00

Antal: 12 stycken


Ingredienser:

1 msk matolja

1 finhackad gul lök

2 pressade vitlökar

1 msk finriven ingefära

Salt

Nymalen svartpeppar

500 g lammfärs

3/4 dl brödsmulor eller ströbröd

2 msk hoisinsås


Gör så här:

Hetta upp grillen till medelhög värme (cirka 200 grader).

Hetta upp oljan i en medelstor stekpanna.

Lägg i lök, vitlök, ingefära, salta och peppra.

Stek i cirka 5 minuter tills löken är mjuk.

Blanda lammfärs, lökblandningen, ströbröd och hoisinsås i en medelstor skål.

Forma till 12 färsbiffar.

Olja in grillgallret och grilla i cirka 5 minuter på varje sida tills de är genomstekta.

Av Maria - 4 maj 2012 07:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 msk jordnötsolja eller matolja

2 msk finhackad schalottenlök
2 pressade vitlöksklyftor

1 medelstor röd chili, hackad

1 msk fisksås

1 msk soja

1 msk limesaft

1 1/4 dl jordnötssmör (fin- eller grovkorning)

1 msk farinsocker

1 1/4 dl kokosmjölk eller vatten


Gör så här:

Hetta upp oljan i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Tillsätt schalottenlök, vitllök och chili och fräs i 1-2 minuter eller tills löken har mjuknat och härliga dofter frigörs.

Blanda ner de övriga ingredienserna.

Koka utan lock i cirka 3 minuter eller tills såsen har tjocknat en aning.

Rör om då och då.

Av Maria - 3 maj 2012 08:30

Antal: ca 85 stycken

Ugn: 175 grader, 12-15 minuter


Ingredienser:

500 g smör eller magarin

130 g (ca 1 1/2 dl) socker

1 äggula

2 tsk vaniljsocker

400 g (ca 6 1/2 dl) vetemjöl


Till garnering:

Pärlsocker

Sylt


Gör så här:
Rör ihop fett och socker.

Tillsätt äggula, vaniljsocker och vetemjöl och arbeta ihop en smidig deg.

Dela den i 3 delar och rulla ut till längder, ca 2 1/2 cm tjocka.

Rulla längderna i pärlsocker och ställ dem kallt.

Skär längderna i skivor och lägg dem på smord plåt.

Gör en fördjupning i mitten (går bra med skaftet på en trägaffel) och lägg på en liten klick sylt.

Grädda i 175 grader tills kakorna har svagt ljusbrun färg, 12-15 minuter.

Av Maria - 2 maj 2012 08:15

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, 20 minuter


Ingredienser:

400 g fläskfilé

Ett knippe färsk salvia


Kryddblandning: 

1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

1/2 tsk finstött rosmarin


Marinad:

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

1/2 dl vinäger

2 msk vatten

1 dl olivolja

1 msk fransk senap

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 finhackad lök


Gör så här:

Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn för att få färg.

Tillaga i ugn 225 grader, 20 minuter.

Låt svalna.

Skiva köttet i cirka 1 centimeter tunna skivor.

Blanda marinaden och marinera köttet kallt över natten.

Toppa med smörstekt salviablad vid servering.

Servera med ljummen champinjonsallad.

Av Maria - 1 maj 2012 19:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

300-400 g grön sparris

100 g ädelost

1 dl créme fraiche

Rivet skal av 1 ekologisk citron

Salt

Peppar

600 g entrecôte skuren i skivor

Smör eller kokosfett för stekning


Sallad:

70 g salladsblad

3 msk olivolja

1 msk vit balsamvinäger

1 citron


Gör så här:

Skär av det nedersta på sparrisen och koka den så att den blir mjuk.

Häll av vattnet och plocka undan 8-10 knoppar till dekoration.

Mixa resten av sparrisen med osten och créme fraiche.

Blanda ner rivet citronskal och smaka av med salt och peppar.

Stek köttet i smör eller kokosfett, salta och peppra.

Blanda salladen med olivolja, vinäger och lite salt och peppar.

Servera köttet med sallad, sås, sparrisknopparna och citronklyftor.

Av Maria - 1 maj 2012 18:15




Antal: 4 portioner

 

Ingredienser:

200 g morot

200 g palsternacka

100 g rotselleri

1 vitlöksklyftor

2 msk olja

1 msk smör

1 msk torkad oregano

½ tsk salt


Gör så här:

Skala och hacka rotfrukterna fint.

Skala och hacka vitlöken.

Hetta upp smör och olja i en panna.

Stek rotfrukterna med vitlök, oregano och salt 5-10 minuter, de ska vara mjuka med gärna ha lite tuggmotstånd.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se