Direktlänk till inlägg 19 juni 2012

Matjessilltårta

Av Maria - 19 juni 2012 09:45


Antal: 8-10 portioner


Ingredienser:

200 g kavring
75 g smör, smält
4 gelatinblad
200 g matjessill
1 rödlök, finhackad
250 g kvarg (t ex kesella)
3 dl gräddfil
svartpeppar
1½ dl gräslök, hackad


Gör så här:

Finfördela kavringen i matberedare och blanda med smöret.

Tryck ut röran i en rund form med löstagbar kant, platta till ordentligt och ställ i kylskåp.
Lägg gelatinblad i rikligt med kallt vatten.

Låt sillen rinna av men spara spadet.
Finhacka sill och blanda med rödlök, kvarg och gräddfil.

Smaka av med svartpeppar och sillspad.
Krama ur gelatinbladen och smält på låg värme på spis eller i mikrovågsugn tillsammans med lite av sillröran.
Blanda noggrant det smälta gelatinet med resten av sillröran, häll ut över brödbotten, täck formen med plastfolie och låt stå kallt minst 4 timmar.

Garnera tårtan med hackad gräslök.

Tips!

När du låter sillen rinna av är det bäst att använda en metallsil – använder man kaffefilter absorberar det delar av de ­fettlösliga aromämnena.




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se