Alla inlägg under juni 2012
Antal: 1 portion
Ingredienser:
50 g bacon
1 msk smör
2 ägg
2 msk vatten
Salt
50 g fetaost
1/2-1 grapefrukt, röd eller vit
Persiljekvist
Gör så här:
Strimla bacon.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bacon i några minuter.
Vispa ihop ägg, vatten och lite salt.
Häll över baconen och låt steka på svag värme.
Smula över fetaost.
Skär ut filéer från grapefrukten och lägg på omeletten.
Dekorera med en persiljekvist.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
3 msk hackad ättiksgurka
2 msk hackad kapris
½ charlottenlök
1 tsk citronsaft
½ tsk curry
2 krm gurkmeja
Salt
Peppar
Gör så här:
Blanda majonnäs, créme fraiche, ättiksgurka och kapris.
Finhacka löken och blanda ner den tillsammans med citronsaft, curry och gurkmeja.
Smaka av med salt och peppar.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ gurka
2 dl créme fraiche
2 dl tjock grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Gör så här:
Riv gurkan och låt den rinna av i ett durkslag.
Krama ur vätskan som bildas efter en stund.
Blanda gurkan med créme fraiche och yoghurt.
Smaka av med pressad eller riven vitlök, salt och peppar.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 ägg
125 g Philadelphiaost eller annan färskost
1/2 dl fiberhusk
1 krm salt
1 gul lök
300 g kokt eller rökt skinka
Smör eller kokosfett att steka i
70 g spenat
2 dl créme fraiche
1 dl vatten
Salt
100 g riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggen pösigt.
Blanda i färskosten, fiberhusk och salt och vispa så att det blir en slät smet, helst med elvisp.
Låt stå ett par minuter och vispa sedan en gång till.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg över ett inoljat bakplåtspapper.
Kavla försiktigt ut smeten så att den blir så tunn som möjligt.
Om du får ut smeten på hela ytan är det lagom tjockt.
Grädda med papperet på mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Dra av det översta papperet och skär sedan lagom stora fyrkanter av pastan.
Höj ugnsvärmen till 225 grader.
Hacka löken och skär skinkan i bitar.
Fräs i smör eller kokosfett.
Tillsätt spenat, créme fraiche och vatten och smaka av med salt och peppar.
Varva lasagneplattor och skinksåsen i en ugnsfast form och avsluta med riven ost.
Grädda i ugnen tills osten har fått fin färg, cirka 10 minuter.
Antal: 1 portion
Ingredienser:
2 dl sallad
3 skivor kokt eller rökt skinka
2 skivor lufttorkad skinka, tex parmaskinka
1/2 dl valnötter
1/4 päron
Gör så här:
Lägg upp sallad på en tallrik.
Fördela skinka runtom och strö på valnötter.
Lägg på några skivor päron.
Antal: 1 portion
Ingredienser:
1/2 dl skalade hasselnötter
1/2 dl färska hallon
1 dl turkisk yoghurt, 10%
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna några minuter.
Låt svalna något.
Mosa hallonen och blanda med yoghurt i en skål.
Strö på nötterna.
Antal: till t.ex 8 små mördegspajer
Ingredienser:
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
2 pkt saffran
Gör så här:
Skär upp smöret i stora bitar.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan socker, sirap, grädde och saffran.
Koka försiktigt till en temperatur av 120 grader, rör då och då så att det inte bränner i botten.
Häll upp kolan i pajskalen ni har valt och låt svalna.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ dl ketjap manis
4 msk ketchup
1 tsk sambal oelek
2 tsk färskriven ingefära
Salt
Peppar
Gör så här:
Rör ihop kejtap manis, ketchup, sambal oelek och ingefära.
Smaka av med salt och peppar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | ||||
|