Alla inlägg under juni 2012

Av Maria - 2 juni 2012 13:30




Antal: 8 portioner


Ingredienser:

250 g mjukt smör

5 msk äppelcidervinäger

½ dl mycket finhackad gul lök

2 tsk smulad torkad dragon

1 tsk finkrossad vitpeppar

2 tsk koncentrerad kalvfond

2 krm salt

1 dl finhackad persilja


Gör så här:
Blanda vinäger, lök, dragon, peppar och kalvfond i en kastrull och koka ihop det tills nästan all vätska kokat in.

Låt svalna.

Blanda alla ingredienser med smöret.

Rulla in i folie och förvara i kylen eller frysen.


Den klassiska smaksättningen dragon, vinäger och lök är alltid suverän till grillat kött.




ANNONS
Av Maria - 2 juni 2012 08:45




Ingredienser:

4 citroner

vatten

750 g (9 dl) socker


Gör så här:

Koka citronerna ca 30 minuter i så mycket vatten att det täcker citronerna.

Häll av vattnet och koka dem ytterligare 2 ggr på samma sätt.

(Om någon citron går sönder tas den upp tills alla kokat färdigt.)

Spara sista kokvattnet.

Skär citronerna i strimlor, ta bort kärnorna och rör ner massan i sista kokvattnet.

Koka tills skalen är mjuka och klara.

Tillsätt sockret och koka tills marmeladen får fast konsitsens.

Häll upp på varma burkar och bind över.




ANNONS
Av Maria - 2 juni 2012 07:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
1 dl ajvar

1 dl créme fraiche

1/2 dl majonnäs

Salt

Peppar

Vitlök, om man vill


Gör så här:

Blanda alla ingredienser.

Klar att servera.

Av Maria - 1 juni 2012 20:15

Antal: ca 20 biffar


Ingredienser:

450 g rödbetor

½ medelstor rödlök

1 vitlöksklyfta

2 dl havregryn

1 ägg

1 msk fryst hackad basilika

ca 2 msk rapsolja

2 krm salt

½ krm svartpeppar


Gör så här:

Skala och riv rödbetorna fint på rivjärn.

Skala och riv lök och vitlök.

Blanda rödbetor, lök, och vitlök.

Tillsätt havregryn, ägg och basilika.

Krydda med salt och peppar.

Blanda smeten väl och låt vila minst 30 minuter.

Forma smeten till ca 20 små puckar med oljade händer.

Stek puckarna i omgångar i olja i en stekpanna 2-3 minuter per sida, tills de får fin färg.

Servera gärna rödbetspuckarna i salladsblad, kålblad eller tortillabröd.

Av Maria - 1 juni 2012 11:15

Antal: 6 stycken

Jäsning: ca 30 minuter + 15 minuter

Ugn: 225 grader, 8-10 minuter


Ingredienser:

25 g jäst

2 dl vatten

2 msk olja

½ tsk salt

2 msk grahamsmjöl

2½ dl vetemjöl


Gör så här:

Värm vattnet till 37 grader.

Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vattnet.

Rör ut jästen och tillsätt resten av vattnet.

Tillsätt också olja, salt och grahamsmjöl och arbeta ner vetemjölet lite i taget.

Knåda degen smidig.

Låt den jäsa på ett dragfritt ställe med duk över ca 30 minuter.


Vänd ut degen på mjölat bakbord.

Knåda degen och dela den i 6 lika stora delar.

Forma runda bröd och lägg på bakplåtspapper på plåt.

Låt jäsa 15 minuter.


Platta till bullarna flera gånger under jästiden med handflatan, så att bröden får rätt form.

Sikta ett tunt lager mjöl över bröden och grädda 8-10 minuter vid 225 graders ugnsvärme mitt i ugnen.

Låt svalna på galler.

Av Maria - 1 juni 2012 09:30

Ingredienser:

200 g cream cheese
2 dl urkärnade kalamataoliver, hackade
1 vitlöksklyfta, riven
2 msk finhackad oregano eller 2 tsk torkad
salt

 

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till färskoströran och smaka av med salt.

Av Maria - 1 juni 2012 08:45




Ingredienser:

5 apelsiner

4 dl vatten

350 g (4 dl) socker

350 g honung


Gör så här:

Borsta och skölj frukten i hett vatten.

Skala apelsinerna tunt med potatisskalare.

Skär skalen i strimlor.

Skär bort det vita från apelsinerna.

Dela apelsinerna och klipp dem i bitar direkt i grytan.

Tillsätt vatten och socker.

Koka marmeladen till lagom konsistens.

Dra av grytan från värmen och rör ner honungen.

Häll upp marmeladen i burkar och bind över.




Av Maria - 1 juni 2012 07:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 majskolvar

1 tsk olivolja

2 msk limesaft

2 msk hackad färsk koriander

1 tsk farinsocker

1 finhackad jalapeñopeppar

1/2 tsk malen spiskummin

Salt

Nymalen svartpeppar

2 hackade tomater


Gör så här:

Hetta upp grillen till medelhögvärme (cirka 200 grader).

Skala majskolvarna och pensla dem med olja.

Olja in grillgallret och grilla majskolvarna i 12-15 minuter tills de är färdiga och aningen sotiga.

Vänd dem då och då.

Ta bort från grillen och låt stå i cirka 5 minuter tills de har svalnat så pass att hantera.

Ställ majskolvarna i en skål och skala av majskornen med hjälp av en kniv.

Vispa ihop limesaft, koriander, socker, jalapeño, spiskummin, salt och peppar i en skål.

Tillsätt majskornen ocn tomathack och blanda.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se