Alla inlägg under juli 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 ägg
1 1/2 dl vispgrädde eller kokosmjölk
1/2 dl vatten
3/4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1/2 dl kokosfett
Smör till våffeljärnet
Laxröra:
200 g gravad lax
1 liten rödlök
1-2 dl créme fraiche
1/2 dl hackad dill
Salt
Peppar
70 g salladsblad
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 citron
Gör så här:
Vispa ihop ägg, vispgrädde eller kokosmjölk, vatten, mandelmjöl och fiberhusk.
Gärna med en elvisp då fiberhusken lätt klumpar sig.
Låt smeten svälla ett par minuter.
Smält kokosfett i en kastrull eller i mikron och rör ner den i smeten.
Grädda i omgångar i ett våffeljärn.
Smörj gärna med extra smör.
Skär laxen i bitar och finhacka rödlöken.
Blanda lax och lök med créme fraiche och hackad dill.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda salladsbladen med olivolja, vinäger och salt och peppar.
Servera våfflorna med laxröran, salladen och citronklyftorna.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 tsk grön chilipasta
1 tsk wasabi
2 dl créme fraiche
1/2 dl majonnäs
Salt
Peppar
Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienser.
Ställ kallt till servering.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 1/4 dl créme fraiche
2 msk pepparrot
2 tsk dijonsenap
Gör så här:
Blanda créme fraiche, pepparrot och dijonsenap i en skål.
Låt stå i kylskåp tills användning.
Ingredienser:
2 kg (ca 20 st) små gröna gurkor
Blad av svarta vinbär
Dillkronor
½ pepparrot
4 liter vatten
400 g (3½ dl) salt
5 g (1 tsk) pulvriserad alun
10 g (2 tsk) pulvriserad vinsten
3 dl ättikssprit
1½ liter vatten
1 msk vitpepparkorn
3 bitar ingefära
Gör så här:
Koka en lag av vatten, salt, alun, vinsten och ättikssprit.
Skumma lagen och låt den kallna.
Borsta och skölj gurkorna.
Skölj blad och dill.
Skala pepparroten och skär den i små tärningar.
Varva gurkorna i en kruka med blad, dill och pepparrot, pepparkorn och ingefära.
Häll på lagen och lägg på en assiett, så att gurkorna hålles nere i lagen.
Bind över krukan.
Förvara kallt.
Ingredienser:
1 kg rönnbär
3 dl vatten
600-750 g (7-8 dl) socker
Gör så här:
Rensa och skölj bären.
Lägg dem i en syltgryta och häll på vatten.
Koka under lock tills bären är väl mosade.
Rör då och då.
Passera massan medan den är varm.
Väg moset.
Häll moset i grytan och låt det koka ca 15 minuter.
Tillsätt sockret och låt marmeladen koka långsamt under omrörning till önskad konsistens.
Häll upp marmeladen på varma burkar och bind över.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 stort blomkålshuvud
1½ dl majonnäs
1-2 tsk curry
Salt
Peppar
Gör så här:
Koka blomkålen mjuk och mixa med majonnäs.
Smaka av med curry, salt och peppar.
Antal: 4 köttbitar
Ingredienser:
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 tsk hackad färsk rosmarin
Gör så här:
Lägg salt, peppar och rosmarin i en mixer.
Kör tills allt är finmalet.
Massera in det i köttbitarna.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
300 g rödkål
1 rödlök
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Salt
Peppar
70 g pinjenötter
2 dl créme fraiche
80 g ishavsrom
Några knippen färsk dill
4 portioner varmrökt lax, ca 150 g styck
Gör så här:
Strimla rödkålen fint och skär rödlöken i tunna skivor.
Blanda rödkål och rödlök i en skål och tillsätt olivolja och vinäger.
Smaka av med salt och peppar.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö över salladen.
Blanda créme fraiche och ishavsrom och lite hackad dill.
Smaka av med salt och peppar.
Servera såsen tillsammans med laxen, salladen och några kvistar med dill.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|