Alla inlägg under juli 2012

Av Maria - 23 juli 2012 16:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 ägg

1 1/2 dl vispgrädde eller kokosmjölk

1/2 dl vatten

3/4 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

1/2 dl kokosfett

Smör till våffeljärnet


Laxröra:

200 g gravad lax

1 liten rödlök

1-2 dl créme fraiche

1/2 dl hackad dill

Salt

Peppar

70 g salladsblad

3 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1 citron


Gör så här:

Vispa ihop ägg, vispgrädde eller kokosmjölk, vatten, mandelmjöl och fiberhusk.

Gärna med en elvisp då fiberhusken lätt klumpar sig.

Låt smeten svälla ett par minuter.

Smält kokosfett i en kastrull eller i mikron och rör ner den i smeten.

Grädda i omgångar i ett våffeljärn.

Smörj gärna med extra smör.

Skär laxen i bitar och finhacka rödlöken.

Blanda lax och lök med créme fraiche och hackad dill.

Smaka av med salt och peppar.

Blanda salladsbladen med olivolja, vinäger och salt och peppar.

Servera våfflorna med laxröran, salladen och citronklyftorna.

ANNONS
Av Maria - 22 juli 2012 07:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 tsk grön chilipasta

1 tsk wasabi

2 dl créme fraiche

1/2 dl majonnäs

Salt

Peppar


Gör så här:

Vispa ihop alla ingredienser.

Ställ kallt till servering.

ANNONS
Av Maria - 21 juli 2012 09:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 1/4 dl créme fraiche

2 msk pepparrot

2 tsk dijonsenap


Gör så här:

Blanda créme fraiche, pepparrot och dijonsenap i en skål.

Låt stå i kylskåp tills användning.

Av Maria - 20 juli 2012 16:00




Ingredienser:

2 kg (ca 20 st) små gröna gurkor

Blad av svarta vinbär

Dillkronor

½ pepparrot

4 liter vatten

400 g (3½ dl) salt

5 g (1 tsk) pulvriserad alun

10 g (2 tsk) pulvriserad vinsten

3 dl ättikssprit

1½ liter vatten

1 msk vitpepparkorn

3 bitar ingefära


Gör så här:

Koka en lag av vatten, salt, alun, vinsten och ättikssprit.

Skumma lagen och låt den kallna.

Borsta och skölj gurkorna.

Skölj blad och dill.

Skala pepparroten och skär den i små tärningar.

Varva gurkorna i en kruka med blad, dill och pepparrot, pepparkorn och ingefära.

Häll på lagen och lägg på en assiett, så att gurkorna hålles nere i lagen.

Bind över krukan.

Förvara kallt.




Av Maria - 19 juli 2012 15:30




Ingredienser:

1 kg rönnbär

3 dl vatten

600-750 g (7-8 dl) socker


Gör så här:

Rensa och skölj bären.

Lägg dem i en syltgryta och häll på vatten.

Koka under lock tills bären är väl mosade.

Rör då och då.

Passera massan medan den är varm.

Väg moset.

Häll moset i grytan och låt det koka ca 15 minuter.

Tillsätt sockret och låt marmeladen koka långsamt under omrörning till önskad konsistens.

Häll upp marmeladen på varma burkar och bind över.




Av Maria - 18 juli 2012 21:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 stort blomkålshuvud

1½ dl majonnäs

1-2 tsk curry

Salt

Peppar


Gör så här:

Koka blomkålen mjuk och mixa med majonnäs.

Smaka av med curry, salt och peppar.


Av Maria - 17 juli 2012 09:15

Antal: 4 köttbitar


Ingredienser:

1/2 tsk salt

1/2 tsk nymalen svartpeppar

1 tsk hackad färsk rosmarin


Gör så här:

Lägg salt, peppar och rosmarin i en mixer.

Kör tills allt är finmalet.

Massera in det i köttbitarna.

Av Maria - 16 juli 2012 09:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

300 g rödkål

1 rödlök

3 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

Salt

Peppar

70 g pinjenötter

2 dl créme fraiche

80 g ishavsrom

Några knippen färsk dill

4 portioner varmrökt lax, ca 150 g styck


Gör så här:

Strimla rödkålen fint och skär rödlöken i tunna skivor.

Blanda rödkål och rödlök i en skål och tillsätt olivolja och vinäger.

Smaka av med salt och peppar.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö över salladen.

Blanda créme fraiche och ishavsrom och lite hackad dill.

Smaka av med salt och peppar.

Servera såsen tillsammans med laxen, salladen och några kvistar med dill.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se