Alla inlägg under juli 2012
Ingredienser:
400 g torkade fikon
1½ kg rabarber
Rivet skal av 2 citroner
Gör så här:
Skölj fikonen väl i ljumt vatten.
Låt dem svälla i kallt vatten ett par timmar.
Skölj, skala och skär rabarbern i små bitar.
Koka rabarbern i lite vatten.
Skär fikonen i små bitar.
Blanda fikon, citronskal och socker med rabarbern.
Koka marmeladen under omrörning till lagom konsistens.
Häll upp på varma burkar och bind över.
Antal: 4 portioner
Ingedienser:
1 stort blomkålshuvud
2 kuvert saffran
2 dl grädde
Smör
Salt
Nymald svartpeppar
Gör så här:
Dela blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i vatten.
Slå av kokspadet och lägg i en klick smör och saffran.
Rör om ordentligt så att saffran och smör når all blomkål i kastrullen.
Slå på grädden, börja med hälften och koka ihop till krämig konsistens.
Stavimixa blomkålen direkt i kastrullen.
Smaka av med salt och peppar.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 dl majonnäs
1 msk gräddfil
1 msk finhackad dill
1 tsk pressad citronsaft
Salt
Malen vitpeppar
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser.
Låt stå kallt till servering.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 blomkålshuvud eller 2 små
1-2 dl majonnäs
1 kruka färsk koriander
Salt
Peppar
Gör så här:
Koka blomkålen delad i buketter.
Häll av vattnet och mixa tillsammans med majonnäs och koriander.
Riv limeskal och smaka av med salt och peppar.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1 dl hackade örter
Skalet av 1 citron
Salt
Peppar
Gör så här:
Blanda smöret med de hackade örterna, citronskalet och salt och peppar.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
125 g rumsvarmt smör
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk finhackad färsk dragon
1 msk citronsaft
Gör så här:
Vispa ihop smör, vitlök, dragon och citronsaft i en skål med elvisp.
Lägg smöret på ett bakplåtspapper.
Forma till en rulle och ställ in i kylskåp tills smöret har stelnat.
Antal: 4 portioner
Ingrediser:
2 morötter
50 g rotselleri
1 fänkål
6 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 röd chili
1 dl strimlad purjolök
1 g saffran
2 lagerblad
1 krm timjan
6 vitpepparkorn
2 apelsiner
1 msk tomatpuré
3 dl hönsbuljong
2 dl tomatjuice
2 dl vitt vin
2 dl hummerfond
Salt
Vitpeppar
600 g fiskfilé av exempelvis lax, torsk, sej
2 msk smör
100 g färska skalade räkor och musslor
Till servering:
Aoili
Gör så här:
Skala och skiva morötterna i slantar.
Skala sellerin.
Dela fänkålen ohc skär bort roten.
Skär selleri och fänkål i bitar.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp en gryta med olja och fräs morot, rotselleri, fänkål, vitlök och schalottenlök en stund.
Finhacka chilin och tillsätt i grytan tillsammans med purjolöken.
Pudra över saffran och kryddor och rör om.
Pressa apelsinerna och häll saften i soppan.
Rör ner tomatpuré och sjud tills vätskan nästan har kokat in.
Häll på hönsbuljong, tomatjuice, vitt vin och hummerfond och låt koka på svag värme under 10 minuter.
Sila soppan och häll tillbaka den i grytan.
Smaka av med salt och peppar.
Skär fisken i portionsbitar.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fiskbitarna runtom.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela fisk och skaldjur i djupa tallrikar.
Häll på soppan och dekorera med en dillkvist.
Servera med god aioli.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 paket bacon á 140 g
300 g riven ost
8 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
Några kvistar färsk timjan
Salt
Peppar
150 g cocktailtomater
Salladsblad
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär eller klipp baconen i små bitar ohc stek knaprigt.
Blanda ost, ägg, grädde, timjanblad och bacon och häll i en ugnsfast form.
Dela cocktailtomaterna och lägg dem med snittytan upp i smeten.
Grädda cirka 20 minuter.
Servera med salladsblad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|