Alla inlägg under juli 2012

Av Maria - 15 juli 2012 15:15

Ingredienser:

400 g torkade fikon

1½ kg rabarber

Rivet skal av 2 citroner


Gör så här:

Skölj fikonen väl i ljumt vatten.

Låt dem svälla i kallt vatten ett par timmar.

Skölj, skala och skär rabarbern i små bitar.

Koka rabarbern i lite vatten.

Skär fikonen i små bitar.

Blanda fikon, citronskal och socker med rabarbern.

Koka marmeladen under omrörning till lagom konsistens.

Häll upp på varma burkar och bind över.

ANNONS
Av Maria - 14 juli 2012 17:30

Antal: 4 portioner


Ingedienser:

1 stort blomkålshuvud

2 kuvert saffran

2 dl grädde

Smör

Salt

Nymald svartpeppar


Gör så här:

Dela blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i vatten.

Slå av kokspadet och lägg i en klick smör och saffran.

Rör om ordentligt så att saffran och smör når all blomkål i kastrullen.

Slå på grädden, börja med hälften och koka ihop till krämig konsistens.

Stavimixa blomkålen direkt i kastrullen.

Smaka av med salt och peppar.

ANNONS
Av Maria - 13 juli 2012 09:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 dl majonnäs

1 msk gräddfil

1 msk finhackad dill

1 tsk pressad citronsaft

Salt

Malen vitpeppar


Gör så här:

Blanda samman alla ingredienser.

Låt stå kallt till servering.

Av Maria - 12 juli 2012 08:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 blomkålshuvud eller 2 små

1-2 dl majonnäs

1 kruka färsk koriander

Salt

Peppar


Gör så här:

Koka blomkålen delad i buketter.

Häll av vattnet och mixa tillsammans med majonnäs och koriander.

Riv limeskal och smaka av med salt och peppar.

Av Maria - 11 juli 2012 08:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

100 g rumsvarmt smör

1 dl hackade örter

Skalet av 1 citron

Salt

Peppar


Gör så här:

Blanda smöret med de hackade örterna, citronskalet och salt och peppar.

Av Maria - 10 juli 2012 08:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

125 g rumsvarmt smör

1 pressad vitlöksklyfta

2 tsk finhackad färsk dragon

1 msk citronsaft


Gör så här:
Vispa ihop smör, vitlök, dragon och citronsaft i en skål med elvisp.

Lägg smöret på ett bakplåtspapper.

Forma till en rulle och ställ in i kylskåp tills smöret har stelnat.

Av Maria - 9 juli 2012 08:45

Antal: 4 portioner


Ingrediser: 

2 morötter

50 g rotselleri

1 fänkål

6 schalottenlökar

4 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

1 röd chili

1 dl strimlad purjolök

1 g saffran

2 lagerblad

1 krm timjan

6 vitpepparkorn

2 apelsiner

1 msk tomatpuré

3 dl hönsbuljong

2 dl tomatjuice

2 dl vitt vin

2 dl hummerfond

Salt

Vitpeppar

600 g fiskfilé av exempelvis lax, torsk, sej

2 msk smör

100 g färska skalade räkor och musslor


Till servering:

Aoili


Gör så här:

Skala och skiva morötterna i slantar.

Skala sellerin.

Dela fänkålen ohc skär bort roten.

Skär selleri och fänkål i bitar.

Skala och finhacka lök och vitlök.

Hetta upp en gryta med olja och fräs morot, rotselleri, fänkål, vitlök och schalottenlök en stund.

Finhacka chilin och tillsätt i grytan tillsammans med purjolöken.

Pudra över saffran och kryddor och rör om.

Pressa apelsinerna och häll saften i soppan.

Rör ner tomatpuré och sjud tills vätskan nästan har kokat in.

Häll på hönsbuljong, tomatjuice, vitt vin och hummerfond och låt koka på svag värme under 10 minuter.

Sila soppan och häll tillbaka den i grytan.

Smaka av med salt och peppar.

Skär fisken i portionsbitar.

Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fiskbitarna runtom.

Smaka av med salt och peppar.

Fördela fisk och skaldjur i djupa tallrikar.

Häll på soppan och dekorera med en dillkvist.

Servera med god aioli.

Av Maria - 8 juli 2012 14:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 paket bacon á 140 g

300 g riven ost

8 ägg

1 1/2 dl vispgrädde

Några kvistar färsk timjan

Salt

Peppar

150 g cocktailtomater

Salladsblad


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. 

Skär eller klipp baconen i små bitar ohc stek knaprigt.

Blanda ost, ägg, grädde, timjanblad och bacon och häll i en ugnsfast form.

Dela cocktailtomaterna och lägg dem med snittytan upp i smeten.

Grädda cirka 20 minuter.

Servera med salladsblad.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se