Alla inlägg under september 2012

Av Maria - 6 september 2012 13:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 225°C, ca 20 minuter


Ingredienser:

4 små tork- eller gösfiléer (ca 600 g)

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1-2 msk pressad citron

3 dl riven lagrad ost (ca 100 g)

2 dl vispgrädde

1 tsk potatismjöl


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Lägg filéerna tätt på ett ugnssäkert fat.
  • Strö över salt, peppar, citronsaft och ost.
  • Blanda grädden med potatismjölet och häll över fisken.
  • Stek i ugnen ca 20 minuter tills fisken känns fast och är vit.
  • Servera med tex pressad potatis och spenat.
ANNONS
Av Maria - 5 september 2012 13:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Järparna:

400 g nötfärs

100 g bakad leverpastej

1 ägg

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1½ dl vispgrädde

Smör


Gräddsås:

1 dl vatten

2 msk vetemjöl

2 dl visprädde

1 msk soja

Ev. salt

Ev. svartpeppar


Gör så här:

  • Järparna: Blanda färs, leverpasej, ägg, salt, peppar och grädde. Arbeta färsen smidig. Forma färsen till ca 12 avlånga rullar. Stek dem i smör i en stekpanna. Ta upp järparna.
  • Såsen: Vispa ur stekpannan med vattnet. Sila upp i en kastrull. Blanda vetemjöl och grädde. Rör ner det. Tillsätt sojan. Låt koka på svag värme 3-5 minuter.
  • Lägg ner järparna i såsen.
  • Smaksätt med salt och peppar om det behövs.
  • Servera med tex potatis, inglagd gurka och lingon.
ANNONS
Av Maria - 4 september 2012 13:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 225°C, ca 25 minuter


Ingredienser:

8 skivor lövbiff (ca 500 g)

1 purjolök

50 g ädelost

2 dl vispgrädde

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

1 tsk potatismjöl


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skär lövbiffen i strimlor.
  • Skölj och strimla purjolöken.
  • Varva lök och kött i en smord ugnssäker form.
  • Smula ädelosten.
  • Blanda ädelost, grädde, salt och peppar i en kastrull.
  • Låt det koka upp.
  • Rör ner potatismjölet.
  • Häll blandningen över köttet.
  • Stek i ugn ca 25 minuter.
  • Servera med tex kokt ris och sallad.
Av Maria - 3 september 2012 16:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

3 dl vispgrädde

½ köttbuljontärning

1 msk senap

1-2 msk sherry eller pressad citron


Gör så här:

  • Blanda grädde, buljontärning, senap och sherry eller citronsaft i en kastrull.
  • Låt det koka i ca 5 minuter.
Av Maria - 2 september 2012 15:51

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 skivor ryggbiff

Smör

1 tsk salt

1krm svartpeppar


Senapssås:

3 dl vispgrädde

½ köttbuljongtärning

1 msk senap

1-2 msk sherry eller pressad citron


Gör så här:

  • Såsen: Blanda grädde, buljongtärning, senap och sherry eller citronsaft i en kastrull. Låt det koka i ca 5 minuter.
  • Stek biffarna i smör i en het stekpanna 1½-2 minuter/sida.
  • Salta och peppra.
  • Häll såsen över köttet.
  • Servera med tex potatis och broccoli.

Av Maria - 1 september 2012 19:17

Antal: 4 portioner

Ugn: 225°C, 25 minuter


Ingredienser:

8 lasagneplattor

4 dl riven lagrad ost


Köttfärsröra:

2 gula lökar

Smör

300 g köttfärs

3 msk tomatpuré

½ tsk salt

½ tsk svartpeppar

2 dl vispgrädde


Sås:

2 msk smör

4 msk vetemjöl

8 dl mjölk

½ tsk salt


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Köttfärsröra: Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en stekpanna. Bryn lite i taget av köttfärsen. Blanda lök och köttfärs i stekpanna. Tillsätt tomatpuré, salt, peppar och grädde. Rör om. Låt koka ca 10 minuter på svag värme.
  • Såsen: smält smöret till såsen i en kastrull. Rör ner mjölet. Späd med mjölken. Låt koka 3-5 minuter. Salta.
  • Varva sås, lasagneplattor, köttfärsröra och ost i en ugnssäker form.
  • Gratinera i ugn ca 25 minuter.
  • Servera med en sallad.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se