Direktlänk till inlägg 2 november 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Tomatsoppa:
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
2 tsk oregano
500 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk honung
1 förpackning (380 g) stora vita bönor
Salt
Peppar
Kräfttoast:
1 förpackning (360 g) kräftstjärtar i lake
2 dl smetana
Rödlök
8 skivor medelhavsbröd
Gör så här:
Tomatsoppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna. Fräs vitlöken och hälften av löken (resten av löken ska vara till toasten) i olivolja i en kastrull några minuter. Tillsätt morötterna, paprikapulvret och oreganon och fräs ytterligare ca 1 minut. Rör ner passerade tomater, tomatpuré, buljong och honung. Låt koka ca 10 minuter. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner dem i soppan och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
Kräfttoast: Låt kräftorna rinna av ordenligt. Rör ihop kräftorna med smetana och resten av rödlöken. Smaka av med peppar. Rosta bröden och dela dem gärna på diagonalen.
Servera tomatsoppan med kräftröran på rostat bröd.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|