Direktlänk till inlägg 4 november 2012

Ansjovispaj

Av Maria - 4 november 2012 19:30

Antal: 6-8 portioner

Ugn: 200°C ca 10 minuter och 200°C ca 25-30 minuter


Ingredienser:

Pajdeg:

175 g magarin

3½ dl vetemjöl

2 msk vatten

 

Fyllning:

2 purjolökar, ca 500 g

1½ dl vatten

2 msk magarin

1-2 burkar (á 100g) ansjovisfiléer

3 ägg

3 dl vispgrädde

1 krm svartpeppar

½ dl riven ost

 

Gör så här:

  • Pajdegen: Hacka samman matfettet och mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet, lite i taget. Samla ihop alltsammans till en smidig deg. Lägg den i plastfolie i kylskåpet minst 2 timmar. Det går också alldeles utmärkt att göra degen i en matberedare. Kavla sedan ut degen till en stor rund platta. Lägg den i en låg pajform, ca 25 cm diameter. Arbeta ut degen så att den fyller formen. Dra den inte, då vill den dra ihop sig under gräddningen. Nagga botten. Lägg ev också ett smörgåspapper i formen eller utefter kanten så sjunker inte degen ihop. Halvgrädda pajen ca 10 minuter i 200°C. Ta bort pappret.
  • Fyllningen: Ansa och skölj purjolöken väl. Skiva den tunt. Koka löken med vattnet och matfettet tills vattnet kokat bort och löken är riktigt mjuk. Bred då ut löken över hela bottnen. Lägg på de avrunna ansjovisfiléerna. Vispa samman äggen och grädden. Häll det i formen. Strö över osten.
  • Grädda pajen ytterligare i 200°C i 25-30 minuter.
  • Låt den svalna.
  • Gott att servera i smala bitar som tilltugg till en drink eller i bredare bitar som lunchrätt eller som supérätt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se