Direktlänk till inlägg 10 november 2012
Antal: ca 50-60 stycken
Ingredienser:
2 dl vispgrädde
200 g fin mjölkchoklad eller mörk choklad
Smaksättare:
10 droppar pepparmyntsolja
1 dl fin hallonmarmelad
1 dl hackade rostade hasselnötter
1 msk espressokaffe
Rivet skal från 1 apelsin
50 g nougat
50 g riven mandelmassa
½ dl hackade polkagrisar
Du behöver:
Små formar av aluminium
Gör så här:
Ställ formarna tätt på en bricka.
Värm grädden i en liten kastrull tills den precis börjat bubbla.
Ställ av den från värmen.
Hacka chokladen i mindre bitar och rör ner den i grädden.
Rör om tills chokladen helt har smält.
Smaksätt tryffeln med något du gillar bland de föreslagna smaksättarna.
Häll upp tryffeln i formarna.
Garnera gärna med nötter eller vacker strössel.
Låt tryffeln stelna helt.
Förvara den i burk med lock i kylskåpet.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|