Direktlänk till inlägg 17 december 2012

Ernst underbara enkla julbröd

Av Maria - 17 december 2012 18:15

Ugn: 200 grader, 60 minuter + 175 grader, 30 minuter


Ingredienser:

2 tsk  bikarbonat
7 dl  vetemjöl
3 dl  grahamsmjöl
2 dl  grovt rågmjöl
1 liter  naturell yoghurt
2 dl  hela hasselnötter
2 dl  skalade solrosfrön
2 dl  mörk sirap
3 dl  torkade fikon eller aprikoser
2 dl  russin
2 tsk  salt

 

Gör så här:


Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke. 
Slå i yoghurten, nötterna och de torkade frukterna samt sirapen. 
Smöra en avlång brödform och istället för att bröa formen strö på antingen lite skalade solrosfrön eller pumpafrön. 
Skrapa ner den ganska kladdiga smeten i formen.

Se till att inte fylla formen ända upp till kanten, eftersom det jäser med bikarbonaten.

Lämna ungefär tre centimeter upp till kanten.

Jämna eventuellt till ytan och strö på lite solrosfrön eller pumpafrön. 
Sätt ugnen på 200 grader och ställ in formen och låt stå i 60 minuter.

Därefter, sänk temperaturen till 175 grader och låt stå i 30 minuter för att undvika att det blir bränt. 

Ta ut och njut av ett fantastiskt gott bröd. 

Bakat · Jul
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Av Maria - Fredag 14 juni 06:27

Antal: 8 portioner Ugn: 200 grader, 25-30 minuter   Ingredienser: 2 små bananer 500 g keso 6 ägg Ev. 1 msk honung 2 dl hackad/mixad sötmandel 1/4-½ g saffran Bär till servering, tex hallon och granatäpple   Gör så här: Sätt ...

Av Maria - Torsdag 13 juni 06:25

Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, ca 1 timme   Ingredienser: 2 dl fiberhavregryn 2 dl grovt rågmjöl 2 dl kokosmjöl 1 dl rågkross 1 dl hackade nötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 banan 5 dl mild yoghurt   Gör så här: Sätt u...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se