Direktlänk till inlägg 18 december 2012
Antal: ca 60 små tryfflar
Ingredienser:
1½ dl grädde
30 g glykos
2 tsk färsk riven ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
350 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad att doppa i
Garnering:
Sockerkulor
Gör så här:
Koka upp grädde, glykos, riven ingefära och kryddor.
Mixa grädden med en stavmixer så det blir en jämn blandning.
Låt stå och dra någon minut.
Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke.
Sila grädden ner i bunken med choklad.
Rör till en jämn smet.
Häll ut smeten i en liten form (ca 15*10 cm) som är klädd invändigt med bakplåtspapper.
Låt stelna i kyl.
Skär ut små bitar, ca 2*2 cm, med vass kniv.
Vill du hellre rulla kulor av smeten går det bra.
Smällt den mörka chokladen och doppa kulorna i chokladen.
Dekorera med sockerkulor.
Ställ svalt.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|