Direktlänk till inlägg 21 december 2012
Ingredienser:
50 g socker, honung eller glykos
200 g grädde eller fruktpuré
VÄLJ CHOKLAD EFTER SMAK, VÄLJ EN SORT I TAGET:
400 g choklad, mörk 70%
450 g mjölkchoklad eller 550 g vit choklad
SMAKSÄTTNING:
Likör, rom, cognac, apelsinskal, kaffe eller kryddor
ATT RULLA I:
Färgat socker, hackade rostade mandlar eller pistagenötter, smält choklad, kakao eller florsocker
Gör så här:
Koka upp grädde och socker.
Häll det över den hackade chokladen och rör slätt.
Låt svalna lite. Tillsätt eventuellt smaksättning.
Låt stelna över natten, täckt med gladpack.
Forma till bollar eller spritsa ut små toppar innan tryffeln stelnat helt.
Försvaras i tättslutande låda i svalt utrymme.
Färga socker:
Häll lite socker i en plastpåse, tillsätt några droppar karamellfärg och skaka påsen.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|