Direktlänk till inlägg 27 december 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
RÅBIFF:
300 g oxfilé
1 msk worchestershiresås
Nymalen svartpeppar
Salt
DIJONMAJONNÄS:
1 äggula, rumstempererad
1 msk dijonsenap
1½ tsk vitvinsvinäger
1 dl matolja, rumstempererad
Salt
Peppar
TILLBEHÖR:
½ stor rödlök
1 msk citronsaft
Pepparrot, nyriven
Små kaprisbär
10 rädisor
Olivolja
Persilja, finhackad
Gör så här:
Dijonmajonnäs:
Blanda samman äggulor, dijonsenap och vinäger i en skål.
Tillsätt oljan droppvis under mycket kraftig vispning.
Du kan även använda dig av en stavmixer.
Smaka av majonnäsen med salt och peppar och ställt åt sidan.
Strimla rödlöken fint och lägg i en skål.
Blanda med citronsaft och massera gärna runt allt ordentligt.
Låt stå i minst 20 minuter.
Skär rädisorna i mycket tunna skivor, antingen med vass kniv eller på mandolin.
Lägg dem i iskallt vatten under tiden du gör färdigt köttet.
Putsa oxfilén och strimla sedan köttet mycket fint.
Arbeta samman med worchestershiresås till en färsliknande blandning och smaka av med salt och svartpeppar.
Forma färsen till små råbiffar.
Vid servering:
Lägg ut rädisskivorna på fyra tallrikar eller en stor skärbräda.
Ringla lite olivolja över och krydda med salt och svartpeppar.
Lägg ut råbiffarna, toppa med dijonmajonnäs, syrad lök, kaprisbär, finriven pepparrot och finhackad persilja.
Avsluta med att krydda med lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
Servera genast.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|