Direktlänk till inlägg 31 december 2012

Anka med cidersås och savoykål

Av Maria - 31 december 2012 16:00

Ugn: 100 grader, tills innetemperatur 68 grader

 

Ingredienser:

4  ankbröst
7 dl  torr cider till sås och till kål
2  fasta svenska äpplen
1  bananschalottenlök
2 kvistar  färsk timjan
3 msk  calvados
4 dl  kalvfond
4 msk  äppelcidervinäger
½ huvud  savoykål
1 pkt  bacon
1 tsk  kummin
Maizena
Olja och smör att steka i
Salt
Svartpeppar

 

Gör så här:


Skär ett rutmönster i skinnet på varje ankbröst, skär inte för djupt, endast skinnet ska skåras. 
Salta och peppra båda sidor av bröstet, använd rikligt med nymalen svartpeppar.
Stek sedan brösten med skinnsidan ner först. Stek i både olja och smör så brösten får yta och slå fettet som som samlas i pannan över brösten medan de steks. 
När de fått färg, tillaga klart i ugnen med en stektermometer.

Ugnen ska vara på ca 100 garder och när anbrösten har en innertemperatur på 60 grader är ankan färdig.

(Innertemperatur ankbröst: 60 grader medium, 68 grader well done).
Hacka lök och äpple fint och fräs sedan i smör i en kastrull. 
Tillsätt både calvados och äppelcider i kastrullen och låt det koka upp.
Tillsätt kalvfond och låt allt koka samman.

Fortsätt med äppelcidervinäger. 

Blanda maizena med kallt vatten och rör ihop.
Red sedan såsen till önskad konsistens, det ska vara en rinnig sås men du väljer själv.
Strimla kålen tunt och skiva ner all bacon i mindre bitar. 
Bräsera kål och bacon i en kastrull tillsammans med cidern, timjan och kummin. 
När baconen är tillagad är det dags att servera tillsammans med ankbrösten och cidersåsen. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 1 april 18:28

Måndag: Kycklingwok: Strimla kycklingfilé och woka i omgångar i het olja. Blanda ner i nudelsallad, strö över cashewnötter.   Nougatdessert: Servera en kula dajmglass med hackade rostade hasselnötter och baknougat som fått smälta på svag värme ...

Av Maria - Måndag 1 april 06:00

Måndag: Kyckling med rotsaker.   Tisdag: Paprikasoppa: Fräs 1 hackad gul lök tillsammans med 3 gröna urkärnade paprikor i små bitar. Tillsätt ca 5 dl vatten och 2 buljongtärningar (grönsaks). Låt soppan koka under lock tills grönsakerna är mj...

Av Maria - Söndag 31 mars 17:01

      Mängd: 3½ dl   Ingredienser: 2 apelsiner 1 rött äpple 1 päron 1 tsk ljus honung (kan uteslutas) Isbitar   Gör så här:Pressa frukterna till juice. Rör eventuellt i honungen. Häll upp i glas och lägg i några isbitar. ...

Av Maria - Söndag 31 mars 13:15

Ingredinser: 1 kyckling, ca 1200 g eller kycklingdelar 10-12 små gula lökar 200 g champinjoner, färska eller från burk 2-3 msk smör 1 1/2 msk vetemjöl 1 dl vatten 1/2 smulad buljongtärning 2 dl vitt torrt vin 1 burk tomater med spad...

Av Maria - Söndag 31 mars 12:58

      Antal: ca 24 stycken Ugn: 175 grader, ca 15 minuter   Ingredienser: 200 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 2 dl havregryn 2½ dl vetemjöl ½ dl kakao 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 dl hasselnötter, grovhackade 150 g vit...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se