Direktlänk till inlägg 31 december 2012

Anka med cidersås och savoykål

Av Maria - 31 december 2012 16:00

Ugn: 100 grader, tills innetemperatur 68 grader

 

Ingredienser:

4  ankbröst
7 dl  torr cider till sås och till kål
2  fasta svenska äpplen
1  bananschalottenlök
2 kvistar  färsk timjan
3 msk  calvados
4 dl  kalvfond
4 msk  äppelcidervinäger
½ huvud  savoykål
1 pkt  bacon
1 tsk  kummin
Maizena
Olja och smör att steka i
Salt
Svartpeppar

 

Gör så här:


Skär ett rutmönster i skinnet på varje ankbröst, skär inte för djupt, endast skinnet ska skåras. 
Salta och peppra båda sidor av bröstet, använd rikligt med nymalen svartpeppar.
Stek sedan brösten med skinnsidan ner först. Stek i både olja och smör så brösten får yta och slå fettet som som samlas i pannan över brösten medan de steks. 
När de fått färg, tillaga klart i ugnen med en stektermometer.

Ugnen ska vara på ca 100 garder och när anbrösten har en innertemperatur på 60 grader är ankan färdig.

(Innertemperatur ankbröst: 60 grader medium, 68 grader well done).
Hacka lök och äpple fint och fräs sedan i smör i en kastrull. 
Tillsätt både calvados och äppelcider i kastrullen och låt det koka upp.
Tillsätt kalvfond och låt allt koka samman.

Fortsätt med äppelcidervinäger. 

Blanda maizena med kallt vatten och rör ihop.
Red sedan såsen till önskad konsistens, det ska vara en rinnig sås men du väljer själv.
Strimla kålen tunt och skiva ner all bacon i mindre bitar. 
Bräsera kål och bacon i en kastrull tillsammans med cidern, timjan och kummin. 
När baconen är tillagad är det dags att servera tillsammans med ankbrösten och cidersåsen. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 15 april 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...

Av Maria - Måndag 15 april 14:00

Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd.   Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker.   Tisdag: Köttbullar,...

Av Maria - Måndag 15 april 11:15

Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar.   Knäckiga sesamkex.   Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...

Av Maria - Måndag 15 april 08:15

Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost.   Risi frutti.   Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn.   ...

Av Maria - Måndag 15 april 07:45

Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver.   Risi frutti   Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar.   Fruktyoghurt.   Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards