Direktlänk till inlägg 31 december 2012
Ugn: 100 grader, tills innetemperatur 68 grader
Ingredienser:
4 ankbröst
7 dl torr cider till sås och till kål
2 fasta svenska äpplen
1 bananschalottenlök
2 kvistar färsk timjan
3 msk calvados
4 dl kalvfond
4 msk äppelcidervinäger
½ huvud savoykål
1 pkt bacon
1 tsk kummin
Maizena
Olja och smör att steka i
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Skär ett rutmönster i skinnet på varje ankbröst, skär inte för djupt, endast skinnet ska skåras.
Salta och peppra båda sidor av bröstet, använd rikligt med nymalen svartpeppar.
Stek sedan brösten med skinnsidan ner först. Stek i både olja och smör så brösten får yta och slå fettet som som samlas i pannan över brösten medan de steks.
När de fått färg, tillaga klart i ugnen med en stektermometer.
Ugnen ska vara på ca 100 garder och när anbrösten har en innertemperatur på 60 grader är ankan färdig.
(Innertemperatur ankbröst: 60 grader medium, 68 grader well done).
Hacka lök och äpple fint och fräs sedan i smör i en kastrull.
Tillsätt både calvados och äppelcider i kastrullen och låt det koka upp.
Tillsätt kalvfond och låt allt koka samman.
Fortsätt med äppelcidervinäger.
Blanda maizena med kallt vatten och rör ihop.
Red sedan såsen till önskad konsistens, det ska vara en rinnig sås men du väljer själv.
Strimla kålen tunt och skiva ner all bacon i mindre bitar.
Bräsera kål och bacon i en kastrull tillsammans med cidern, timjan och kummin.
När baconen är tillagad är det dags att servera tillsammans med ankbrösten och cidersåsen.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|