Direktlänk till inlägg 31 december 2012

Carpaccio med kapris & hasselnötter& prästostkräm

Av Maria - 31 december 2012 10:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

CARPACCIO MED KAPRIS OCH HASSELNÖTTER:
200 g  oxfilé, hel bit
1 dl  hasselnötter
3/4 dl  kapris
3 msk  smör till stekning
30 g  blandad sallad (t.ex. Ruccola-, maché- eller röd mangoldsallad)
½  citron, färskpressad saft och rivet skal
1 msk  olivolja till salladen + 1 msk till servering
Salt

Nymald svartpeppar
2 kvistar  färsk timjan till garnering


PRÄSTOSTKRÄM:
2 dl  crème fraiche
2 dl  vällagrad prästost, riven
½ krm  cayennepeppar
Salt

 

Gör så här:


Förberedelser:
Forma oxfilén till en rulle med hjälp av plastfilm.

Frys in i ett dygn. 
Ta ut oxfilén ur frysen och låt den bli halvtinad. 

 

Prästostkräm:
Värm crème fraiche och tillsätt osten under omröring tills den är helt smält.

Smaka av med salt och cayennepeppar.

Häll upp i en skål, låt svalna och ställ kallt i kylskåp.


Tillbehör:
Rosta under tiden hasselnötterna i en panna tills skalet mörknar.

Häll över på ett fat, låt svalna och gnugga bort det mesta av skalet mellan handflatorna.

Hacka grovt och ställ åt sidan.
Lägg kaprisen på hushållspapper och låt rinna av väl.

Stek knaprig i smör och lägg upp på nytt hushållspapper så att överflödigt fett försvinner.

 

Carpaccio:
Skiva oxfilén i tunna skivor och tryck försiktigt ut dem med knivens baksida, så de blir ännu tunnare. 

Lägg upp några skivor oxfilé på tallrikarna, salta, peppra, riv över citronskal och ringla över 1 msk olivolja. 
Slunga salladen med citronsaft, 1 msk olivolja, salt och peppar.

Lägg lite sallad på köttet och klicka på några skedar av ostkrämen.
Strö över kapris och hasselnötter och garnera med plockade timjanblad. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 1 april 18:28

Måndag: Kycklingwok: Strimla kycklingfilé och woka i omgångar i het olja. Blanda ner i nudelsallad, strö över cashewnötter.   Nougatdessert: Servera en kula dajmglass med hackade rostade hasselnötter och baknougat som fått smälta på svag värme ...

Av Maria - Måndag 1 april 06:00

Måndag: Kyckling med rotsaker.   Tisdag: Paprikasoppa: Fräs 1 hackad gul lök tillsammans med 3 gröna urkärnade paprikor i små bitar. Tillsätt ca 5 dl vatten och 2 buljongtärningar (grönsaks). Låt soppan koka under lock tills grönsakerna är mj...

Av Maria - Söndag 31 mars 17:01

      Mängd: 3½ dl   Ingredienser: 2 apelsiner 1 rött äpple 1 päron 1 tsk ljus honung (kan uteslutas) Isbitar   Gör så här:Pressa frukterna till juice. Rör eventuellt i honungen. Häll upp i glas och lägg i några isbitar. ...

Av Maria - Söndag 31 mars 13:15

Ingredinser: 1 kyckling, ca 1200 g eller kycklingdelar 10-12 små gula lökar 200 g champinjoner, färska eller från burk 2-3 msk smör 1 1/2 msk vetemjöl 1 dl vatten 1/2 smulad buljongtärning 2 dl vitt torrt vin 1 burk tomater med spad...

Av Maria - Söndag 31 mars 12:58

      Antal: ca 24 stycken Ugn: 175 grader, ca 15 minuter   Ingredienser: 200 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 2 dl havregryn 2½ dl vetemjöl ½ dl kakao 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 dl hasselnötter, grovhackade 150 g vit...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se