Direktlänk till inlägg 31 december 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
CARPACCIO MED KAPRIS OCH HASSELNÖTTER:
200 g oxfilé, hel bit
1 dl hasselnötter
3/4 dl kapris
3 msk smör till stekning
30 g blandad sallad (t.ex. Ruccola-, maché- eller röd mangoldsallad)
½ citron, färskpressad saft och rivet skal
1 msk olivolja till salladen + 1 msk till servering
Salt
Nymald svartpeppar
2 kvistar färsk timjan till garnering
PRÄSTOSTKRÄM:
2 dl crème fraiche
2 dl vällagrad prästost, riven
½ krm cayennepeppar
Salt
Gör så här:
Förberedelser:
Forma oxfilén till en rulle med hjälp av plastfilm.
Frys in i ett dygn.
Ta ut oxfilén ur frysen och låt den bli halvtinad.
Prästostkräm:
Värm crème fraiche och tillsätt osten under omröring tills den är helt smält.
Smaka av med salt och cayennepeppar.
Häll upp i en skål, låt svalna och ställ kallt i kylskåp.
Tillbehör:
Rosta under tiden hasselnötterna i en panna tills skalet mörknar.
Häll över på ett fat, låt svalna och gnugga bort det mesta av skalet mellan handflatorna.
Hacka grovt och ställ åt sidan.
Lägg kaprisen på hushållspapper och låt rinna av väl.
Stek knaprig i smör och lägg upp på nytt hushållspapper så att överflödigt fett försvinner.
Carpaccio:
Skiva oxfilén i tunna skivor och tryck försiktigt ut dem med knivens baksida, så de blir ännu tunnare.
Lägg upp några skivor oxfilé på tallrikarna, salta, peppra, riv över citronskal och ringla över 1 msk olivolja.
Slunga salladen med citronsaft, 1 msk olivolja, salt och peppar.
Lägg lite sallad på köttet och klicka på några skedar av ostkrämen.
Strö över kapris och hasselnötter och garnera med plockade timjanblad.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|