Alla inlägg under december 2012

Av Maria - 15 december 2012 19:30

Antal: 4-6 portioner


Ingredienser:

1 kg rödkål i strimlor
1 rödlök i klyftor
3 syrliga äpplen i klyftor
1 tsk salt
1 krm malda kryddnejlikor
1 krm mald kryddpeppar
2 msk ättika 12%
3 msk Ljus Sirap

 

Gör så här:

Blanda rödkål, rödlök, äpplen, salt, kryddnejlikor, kryddpeppar, ättika och sirap i en gryta och koka på svag värme under lock i ca 30 minuter.

Smaka av och tillsätt ytterligare kryddor om så behövs.

ANNONS
Av Maria - 15 december 2012 19:30

Antal: ca 40 kakor

Ugn: 200 grader, ca 12 minuter


Ingredienser:

1,5 dl strösocker

4,5 dl havregryn

125 g smält magarin

1,5 msk vispgrädde

1 msk ljus sirap


Gör så här:

Blanda alla ingredienserna i en skål.

Bred ut massan på en smord plåt ca 25*40 cm.

Grädda ca 12 minuter mitt i ugnen i 200 grader-

Låt svalna lite och skär i rutor.

Går bra att frysa.

Bakat · Jul
ANNONS
Av Maria - 15 december 2012 19:15




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

3-4 apelsiner i halva skivor
½ liter rucolasallad
1 rödlök i halva skivor
1-2 dl svarta oliver
½ dl hackad basilika
1 dl pinjekärnor


Dressing:
2 msk Muscovadosirap
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1/2 tsk grovmald svartpeppar


Gör så här:

Lägg samtliga ingredienser till salladen på ett fat.

Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll över salladen.

Servera salladen till till exempel julköttbullarna.




Av Maria - 15 december 2012 17:00

Ingredienser:

Ca 350 g  jordnötssmör (1 burk)
2 dl  ljus sirap
1 dl  socker
1 liter  Kellogs Special-K
1 tsk  vaniljsocker
Mörk och ljus choklad att glasera med

 

Gör så här:


Smält jordnötssmör, ljus sirap och socker i en kastrull. 
Blanda ner Kellogs Special-K och vaniljsocker. 
Slå ut smeten i en långpanna och platta ut. 
Glasera med smält choklad, både ljus och mörk. 
Låt stelna i kylen eller utomhus. 
Skär upp i små bitar och servera som julgodis! 

Bakat · Godis · Jul
Av Maria - 15 december 2012 10:30

Ingredienser:

200 g  choklad, mörk 70 %

200 g  mjölkchoklad 40 %
1 burk  kondenserad söt mjölk
2 tsk  kanel
1 tsk  kardemumma
0,5 tsk  ingefära
150 g  mandlar, grovt hackade, rostade och skållade
200 g  blandad torkad frukt, t.ex tranbär

 

Gör så här:


Smält chokladen och den kondenserade mjölken i mikron, rör till en slät smet. 
Tillsätt alla kryddor, mandlar och frukt. 
Häll smeten i en form som är klädd med plastfolie.

Låt stelna svalt. 
Skär i bitar och förvara dem i en tättslutande burk svalt.

Gärna i svalen om du har en. 

Av Maria - 14 december 2012 19:00

Ingredienser:

4 urvattnade saltsillfiléer
1 purjolök i ringar
1 dl finhackad dill

Lag:
saft av 3 citroner
1 dl vatten
1½ dl Strösocker
1 lagerblad
1 tsk grovt krossade vitpepparkorn
1 tsk grovt krossade kryddpepparkorn
3 kryddnejlikor

 

Gör så här:

Skölj sillfiléerna väl.

Skär dem i bitar.

Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp den.

Låt lagen kallna.

Varva sillen med purjolök och dill i en burk.

Häll den kalla lagen över sillen.

Låt sillen stå kallt minst 1 dygn före serveringen.

Av Maria - 14 december 2012 17:15




Antal: ca 30 stycken


Ingredienser:

250 g kvalitetschoklad 70%
1½ dl vispgrädde
2 msk honung
1 msk smör
1 nypa flingsalt
några droppar pepparmyntsolja
florsocker till rullning

 

Gör så här:

Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
Koka upp grädde och honung och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och mixa.
Smaksätt med pepparmyntsolja efter smak, tillsätt flingsalt och mixa.
Häll över chokladen i en plastlåda med lock och låt den stelna i kyl, cirka 4 timmar.
Rulla chokladen till kulor (tryfflar) och rulla dem i florsocker.




Av Maria - 14 december 2012 16:45

Jäsning: ca 30 minuter


Ingredienser:

50 g  jäst
1,5 dl  socker
0,5 tsk  salt
5 dl  mjölk
1,4 liter  vetemjöl
150 g  margarin

 

Gör så här:

Smält matfettet i kastrull, tillsätt mjölk och värm till 37 grader. 
Lös jäst, socker och salt i bunke.

Häll på fingervarm degvätska. 
Blanda i de torra ingredienserna.

Spara lite mjöl till utbak. 
Jäses under duk ca 30 minuter. 
Kavla ut degen till ca 1 cm tjocklek. 
Ta ut grisar med pepparkaksformar.

Fritera i tjockbottnad kastrull i matolja.

Rulla grisarna i kanel och socker. 

Bakat · Jul

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se