Direktlänk till inlägg 31 januari 2013

Aubergine- & paprikadipp

Av Maria - 31 januari 2013 09:15

Antal: 6-8 portioner

Ugn: 190 grader, 45 minuter


Ingredienser:

2 stora auberginer

2 stora, röda paprikor

4 msk spansk olivolja

2 grovt hackade vitlöksklyftor

Rivet skal och saften från en ½ citron

1 msk hackad, färsk koriander

½-1 tsk paprikapulver

Salt

Peppar


Till garnering:

Färsk, hackad koriander


Servera med:

Färskt eller rostat bröd


Gör så här:

Värm ugnen till 190 grader.

Stick både auberginer och paprikor runt om med en gaffel och pensla med 1 msk av olivoljan.

Lägg på en bakplåt och sätt in i förvärmd ugn i 45 minuter tills skalet börjar svartna, auberginerna har blivit mjuka och paprikorna har sjunkit ihop.

Lägg dem sedan i en skål och täck dem ordentligt med en ren, fuktig kökshanduk.

Man kan också lägga dem i en plastpåse och låta dem stå i ca 15 minuter för att svalna.

Halvera auberginerna på längden och ta försiktigt ur köttet med en sked.

Släng skalet.

Skär innanmätet i stora bitar.

Skala och kärna ur paprikorna skär dem i stora bitar.

Värm resterande olivolja i en panna.

Lägg i aubergine och paprika och fräs i 5 minuter.

Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare 30 sekunder.

Häll upp på hushållspapper och låt rinna av, häll sedan fräset i en matberedare.

Tillsätt citronskal och citronsaft, hackad koriander, paprikapulver samt salt och peppar efter smak och mixa till en melerad puré.

Häll aubergine- och paprikadipp i en serveringsskål.

Servera den varm eller rumsvarm, eller låt svalna i 30 minuter och ställ den därefter i kylskåpet i minst 1 timme och servera kall.

Garnera med korianderkvistar och servera med tjocka skivor färskt eller rostat bröd att doppa med.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 15 april 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...

Av Maria - Måndag 15 april 14:00

Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd.   Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker.   Tisdag: Köttbullar,...

Av Maria - Måndag 15 april 11:15

Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar.   Knäckiga sesamkex.   Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...

Av Maria - Måndag 15 april 08:15

Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost.   Risi frutti.   Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn.   ...

Av Maria - Måndag 15 april 07:45

Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver.   Risi frutti   Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar.   Fruktyoghurt.   Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards