Direktlänk till inlägg 6 februari 2013

Bakglädje (Del 1) Utrustning & Ugn

Av Maria - 6 februari 2013 06:45

För att säkert lyckas med baket:

Plocka fram alla ingredienser på en gång och mät upp enligt receptet.

Läs igenom ingrediensförteckningen och recept och kontrollera att allt finns med.

Det verkar kanske lite överdrivet med det lönar sig.

Att sätta en deg och inte ha allt hemma är tråkigt och olönsamt och tyvärr allför lätt hänt.


Utrustning:

Utrustningen för att baka behöver inte alls vara stor och kostsam.

Det räcker långt med en större bunke, måttsats och litermått, formar, slev, slickepott, kavel och en visp, gärna elvisp.

Om du bakar mycket vetebröd och matbröd underlättar det med en hushållsmaskin.

Mördegar blandas snabbt i en matberedare med en mixer hackar du nötter och blandar fyllningar till bakverken.

En hushållstermometer kan behövas i vissa sammanhang, som vid kolakokning.


Ugn:

Ugnen har stor betydelse för ett lyckat bak.

Det är viktigt att termostaten stämmer något så när med de angivna graderna på ugnen.

Det kan variera mellan olika ugnar och märks kanske främst om  man byter ugn.

Det är också viktigt att placera bakverken rätt i ugnen.

Tunga degar som bröd och tunga vetebröd gräddas långt ner i ugnen, bullar de flesta småkakor gräddas i mitten och bakverk som ska färgsättas gräddas strax under grillelementet.


I Varmluftsugn cirkulerar den varma luften och flera plåtar kan då gräddas på samma gång.

Men temperaturen bör sänkas med ca 10 procent jämfört med temperaturen i konventionell ugn.


Ångugnen är relativt ny på marknaden men har länge använts på restauranger och bagerier.

Bakning med ånga ger bröd med knaprig skorpa.


Ugnstermometer kan vara bra att använda när du bakar bröd.

Vitt bröd gräddas till minst 92 grader och mörkare bröd till minst 96 grader mitten av brödet.

Bakat · Tips
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 25 mars 17:45

Måndag: Lägg nykokta glasnudlar i en het panna med olja, vänd ner babyspenat, skalade räkor, jordnötter och sesamolja.   Vaniljyoghurt och skivad banan.   Tisdag: Skär ett snitt i kycklingfiléer och fyll med finfördelad feta och hackade s...

Av Maria - Måndag 25 mars 15:00

Måndag: Potatatispanna: Skiva en gul lök och fräs den tillsammans med 1 vitlöksklyfta i 1 msk smör. Tillsätt 8 potatisar i tunna skivor och 3 skivade morötter. Fräs i ca 15-20 minuter. Skiva 1 squash och låt den fräsa med. Krydda med 4 ms...

Av Maria - Måndag 25 mars 12:00

Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken)   Färsk frukt.   Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...

Av Maria - Måndag 25 mars 08:15

Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost.   Risi frutti.   Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn.   ...

Av Maria - Måndag 25 mars 07:00

Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt.   Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards