Direktlänk till inlägg 17 februari 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g färsk grön sparris
2 msk olivolja
½ citron, pressad saft
1½ krm nymalen svartpeppar
50 g färsk, hyvlad parmesanost
3½ msk rostade pinjenötter
Gör så här:
Skär av 2-3 cm av den nedersta hårda delen på sparrisen.
Lägg sparrisen i en vid panna eller låg gryta med knopparna åt samma hål.
Häll på kokande lättsaltat vatten så att det precis täcker.
Koka upp och sjud 4-6 min. (Prova med provnål, koktiden beror på tjockleken och hur nyskördad sparrisen är.)
Citronsåsen:
Häll oljan och citronsaften i en liten kastrull.
Låt sjuda 1-2 minuter.
Peppra och smaka av.
Ta upp sparrisen och lägg den på ett varmt fat eller varma tallrikar.
Toppa med parmesan.
Strö över nötter och skeda över citronsåsen.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|