Direktlänk till inlägg 25 februari 2013
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 6 minuter
Ingredienser:
4 portioner ris
Fiskkakor:
1 dl rostad lök
½ dl ströbröd
½ ask krasse
ca 500 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 msk olja
Sås:
1 citron
½ ask krasse
1½ dl gräddfil
Salt
Peppar
½ (ca 200 g) blomkål
Gör så här:
Tina laxen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Fiskkakor:
Krossa löken lite mellan händerna och blanda med ströbrödet och häll upp på en tallrik.
Klipp krassen och blanda ner.
Skär laxen i bitar och lägg lax och salt i mixern.
Mixa hastigt till en jämn smet, den behöver inte bli helt slät.
Blanda ner cayennepepparn.
Klicka ut smeten i lagom stora biffar på lök- och ströbrödsblandningen, vänd dem så att de paneras.
Stek fiskkakorna i oljan i en varm stekpanna till de får färg.
Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 6 minuter.
Sås:
Skölj och riv skalet av citronen och blanda med klippt krasse och gräddfil.
Smaka av med salt och peppar.
Skär citronen i klyftor.
Plocka blomkålen i små fina buketter.
Servea fiskkakorna med krassesås, blomkål och ris.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|