Direktlänk till inlägg 28 februari 2013

Kycklingleversauté

Av Maria - 28 februari 2013 16:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

400 g kycklinglever
200 g champinjoner, färska, frysta eller från burk
2 msk margarin eller smör

 

Stuvning:

2 msk vetemjöl
2 dl vatten + ev svampspad
1 buljongtärning
1 dl grädde
svartpeppar
1 msk sherry eller pressad apelsin
soja, äkta

 

Gör så här:

Halvtina fryst lever.

Skölj av färsk lever och torka den med hushållspapper.

Skär ev levern i mindre bitar.

Borsta färsk svamp och skölj den om det behövs.

Häll av och spara spadet på burksvamp.

Skiva hel svamp.

Lägg svampen i en gryta, låt en del av spadet koka in, innan hälften av fettet läggs i.

Fräs svampen 5-10 min.

Låt resten av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna.

Stek levern på ej för stark värme och lägg den i grytan.


Stuvningen:

Strö över mjölet och rör om.

Häll vatten och ev svampspad i grytan.

Tillsätt också smulad buljongtärning och grädde.

Koka upp under omrörning och koka 3-5 min.

Smaka av med peppar, sherry eller apelsin och ev soja.


Serveringsförslag:

Lever- eller njursauté blir en god fyllning i t ex ett pajskal eller krustader.

Sautéerna passar också som omelettfyllning eller i en krans av kokt ris tillsammans med kokta grönsaker eller en fräsch sallad.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 22 april 14:30

Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt.   Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor.   Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås.   Aprikoskräm.   Onsdag: Tortellini med brocc...

Av Maria - Måndag 22 april 12:00

Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken)   Färsk frukt.   Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...

Av Maria - Måndag 22 april 08:45

Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...

Av Maria - Måndag 22 april 06:30

Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter.   ...

Av Maria - Måndag 15 april 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards