Direktlänk till inlägg 8 mars 2013
Antal: 2-3 formbröd
Jästid: 10 minuter + 25 minuter
Ugn: 200 grader, ca 25 - 30 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
7 dl mjölk
50 g smör eller magarin
1 tsk salt
1 msk rivet pomeransskal
12 dl grahamsmjöl (720 g)
5 - 6 dll vetemjöl (300 - 360 g)
1 1/2 dl russin
Gör så här:
Smält matfettet, häll på mjölken och värm till 37 grader.
Slå blandningen över den smulade jästen och rör om. Tillsätt salt, pomeransskal, grahamsmjöl och vetmjöl blandat med russin och arbeta degen smidigt.
Låt den jäsa 10 minuter.
Ta upp degen på bakbordet, arbeta ihop den.
Forma till 2 eller 3 längder, lägg dem i smorda formar och låt dem jäsa ca 25 minuter.
Grädda i 200 graders varm ugn ca 25 - 30 minuter.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|