Direktlänk till inlägg 14 mars 2013

Apelsinbitar

Av Maria - 14 mars 2013 22:15

Antal: Beror på storleken av kakorna

Ugn: 175°C. 15-20 minuter


Ingredienser:

300 g smör (eller 3 dl flytande margarin)

4 apelsiner

4 ägg

4 dl socker

9 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

4 tsk vaniljsocker


Alternativ glasyr 1:

100 g smör

6 dl florsocker

1½ dl kakao

4 msk vatten

2 äggvitor


Alternativ glasyr 2:

250 g mjuk nougat


Alternativ glasyr 3:

8 dl florsocker

5-6 msk starkt bryggt kaffe


Gör så här:

Smörj och bröa en långpanna.
Smält smöret.
Borsta två av apelsinerna i varmt vatten och riv av det gulröda på skalet. Pressa saften ur alla apelsinerna - det behövs 6 dl apelsinjuice.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, apelsinskal och apelsinjuice.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det. Häll smeten i formen. Grädda i 175° i 15-20 minuter.
Alternativ glasyr 1: Smält smöret och blanda i florsocker och kakao. Tillsätt vattnet och rör tills smeten är kall. Vispa äggvitorna till fast skum och blanda ner dem. Bred glasyren över kakan och skär den i bitar.
Alternativ glasyr 2: hyvla nougaten med osthyvel över kakan medan den fortfarande är varm. När nougaten mjuknar av värmen, bred ut den till ett jämt täcke över kakan. Skär i rutor när nougaten stelnat lite.
Alternativ glasyr 3: blanda florsocker och kaffe till en jämn smet och bred den över kakan när den svalnat lite. Skär kakan i rutor.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se