Direktlänk till inlägg 15 mars 2013

Äppelmums under créme brülée-täcke

Av Maria - 15 mars 2013 05:30




Antal: 4-6 portioner

Ugn: 175 grader, 18-20 minuter


Ingredienser:

3-4 äpplen

3 dl rörsocker


Créme-brülée-täcke:

3 dl vispgrädde, ev laktosfri

3 äggulor

3 msk strösocker

3 tsk vaniljsocker

2 msk mandellikör, Amaretto


Garnera med:

3 msk rörsocker

Citronmeliss eller mynta


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Kärna ur och skär äpplena i mindre bitar.

Lägg äppelbitar och rörsocker i en kastrull, låt sjuda under lock 4-5 minuter.

Rör om.

Bitarna ska kännas mjuka.

Ta upp äpplena ur lagen som bildats och fördel i värmetåliga glas.

Fortsätt att koka lagen tills ca 1 dl återstår.

Fördela i glasen.


Créme-brülée-täcket:

Koka upp grädden, låt svalna.

Vispa äggulor, socker och vaniljsockret pösigt.

Tillsätt äggvispet i den nu kalla grädden.

Smaksätt med mandellikör.

Fördela smeten ovanpå äppelbitarna.


Ställ glasen i en liten långpanna.

Häll lite kokande vatten i långpannan så att det täcker ca 3/4 av glasen.

Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen nästan stelnat, 18-20 minuter.

Ta ut glasen och låt dem svalna.

Förvara desserten kallt till serveringstillfället.


Serveringen:

Strö över rörsockret och bränn av ytan med en brännare eller under grillelementet i ugnen någon minut.




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 14 juli 06:30

Antal: 8 portioner   Ingredienser:2 marängbottnar, 24 cm i diameter3 dl vispgrädde2 dl lätt crème fraiche½ dl Florsocker50 g daimkulor¾ dl chokladsås1 ½ liter (750 g) jordgubbar   Gör så här: Lägg en marängbotten i en springform.Ringla över...

Av Maria - Lördag 13 juli 06:45

Antal: 4 glas   Ingredienser: ½ liter (250 g) jordgubbar¾ dl Finkornigt Strösocker1 ½ dl tequila   Gör så här: Blanda samtliga ingredienser i en mixer och kör tills det är slätt.Häll upp i fyra glas. Garnera eventuellt med en jordgubbe....

Av Maria - Fredag 12 juli 13:00

Antal: 2 burkar   Ingredienser:500 g rabarber 500 g Syltsocker 2 tsk kardemumma, malen 1 vaniljstång   Gör så här:Skölj och skiva rabarbern och blanda tillsammans med syltsocker och kardemumma i en gryta.Dela vaniljstången på mitten och...

Av Maria - Fredag 12 juli 07:00

Jäsning:  30 minuter + 45 minuter Ugn: 225 grader, 8-10 minuter   Ingredienser: 1 påse torrjäst för söta degar 5 dl mjölk 15 dl specialvetemjöl 150 g rumsvarmt smör 1 tsk salt 1 dl strösocker 1½ tsk malen kardemumma Fyllning...

Av Maria - Torsdag 11 juli 12:15

Ingredienser: 250 g hallon 1 ägg 1 1/4 dl Syltsocker 25 g smör, rumstempererat   Gör så här: Pressa hallonen genom en finmaskig sil. Vispa upp ägget och rör ner i hallonen. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad ka...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se