Direktlänk till inlägg 23 mars 2013

Fin sockerkaka

Av Maria - 23 mars 2013 09:30

Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, 35-40 minuter


Ingredienser:

3 ägg

3 dl socker

Rivet skal av 1 citron

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

75 g margarin eller smör

1 dl vatten


Gör så här:

Smörj och bröa en rund veckad eller slät hålform eller avlång bakform, ca 2 liter.

Vispa ägg och socker pösigt.

Smaksätt med citronskal.

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.

Smält matfettet, häll i vattnet och koka upp det.

Rör ner det i smeten.

Häll den genast i formen.


Gräddning:

Ställ formen på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader.

Grädda 35-40 minuter.

Låt kakan svalna något innan den stjälps upp på galler och låt den gärna kallna under formen.


Förvaring:

Kakan är godast nybakad men håller sig bra 4-6 dagar i plastpåse på sval plats.

I frysen ca 6 månader.


Tips!

Minskar man sockret till 2 dl kakan luftigare konsistens.


Sockerkaka med apelsin eller vanilj:

Smaksätt smeten med rivet skal av 1 apelsin istället för citron.

Byt ut en del av vattnet mot apelsinjuice eller nypressad saft.

Citronskalen kan bytas mot 1-2 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se