Direktlänk till inlägg 24 mars 2013

Pocherat ägg med sparris och lax på salladsbädd

Av Maria - 24 mars 2013 08:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 ägg
½ tsk salt
1 tsk vitvinsvinäger
200 g grön sparris
200 g färskrökt lax
100 g valfri sallad


Sås:
1 ägg
1 msk Dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 msk Muscovadosirap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kycklingfond
2 msk riven Västerbottenost
2 dl rapsolja


Gör så här:

Fyll en stor gryta med vatten.

Lägg i salt och vinäger.

Värm vattnet så att det kokar lätt.

Knäck ett ägg på en assiett och tippa försiktigt ner ägget i det lätt kokande vattnet.

Koka i 4 minuter för en krämig gula, önskas fastare eller lösare gula, lägg till eller minska koktiden med 1 minut.

Lägg upp ägget på en bit hushållspapper så att vattnet torkas upp.

Upprepa tills alla äggen är pocherade.

Ge sparrisen ett hastigt uppkok.

Dra grytan från värmen och låt stå i 2-3 minuter.

Lägg allt utom oljan till såsen i en mixer och mixa tills allt är finfördelat.

Droppa i oljan i småskvättar och kör tills det är en homogen sås.

Lägg upp salladen på fyra tallrikar.

Fördela sparrisen och laxen på salladen.

Lägg ett ägg på varje tallrik och servera med såsen till samt en bit bröd.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se