Direktlänk till inlägg 24 mars 2013

Polentachips med morotstzatziki

Av Maria - 24 mars 2013 14:30




2-4 portioner (som tillbehör) 
 
 
Polentachips 
 
5 dl grönsaksbuljong (vatten + 1 buljongtärning) 
2 dl polenta
80 g riven parmesan 
2 msk finhackad färsk eller fryst basilika 
En nypa salt 
Svartpeppar 
 
Olja att pensla med 
 
Börja med att koka upp vattnet med buljongtärningen. Vispa därefter ner polentan och sänk värmen på plattan. Låt det sjuda samman tills det tjocknat. Tar då bort kastrullen från plattan och rör ner basilika, parmesan samt salt och peppar. 
Förbered en form som är cirka 26x17 cm med bakplåtspapper. Häll ner den nykokta polentan och packa den hårt i formen. Låt den svalna helt innan du ställer in ugnsformen i kylskåpet för att stelna där. Låt den stå svalt mellan 1-2 timmar innan du skär i den. 
 
Sätt ugnen på 200 grader när det är dags att ugnsbaka dem. 
 
Förbered en plåt med bakplåtspapper. Skär polentan i stavar. Lägg dem på bakplåtspappret och pensla dem med olja. Ugnsbaka dem tills de är gyllene, i cirka 20 minuter. 
 
Morotstzatziki 
 
2 morötter, finrivna 
1 msk olja 
0,5 tsk paprikapulver 
1 msk flytande honung 
Salt & peppar 
 
Sesamfrön till dekoration 
 
Fräs de rivna morötterna i en stekpanna tillsammans med olja, paprikapulver, honung, salt och peppar. När moroten mjuknat något, ställ stekpannan åt sidan för att svalna. 
 
Vitlöksyoghurt 
 
3 dl naturell yoghurt eller créme fraiche 
En skvätt citronsaft (efter smak) 
2 pressade vitlöksklyftor 
Salt & peppar 
 
Blanda samman alla ingredienserna. Smaka av och justera kryddor om du behöver. 
 
MONTERA SAMMAN SÅ HÄR: 
 
Bred ut vitlöksyoghurten på en tallrik. Toppa med morotsfräset och dekorera sedan med sesamfrön. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Servera morotstzatzikin tillsammans med polentachipsen.



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Av Maria - Fredag 14 juni 06:27

Antal: 8 portioner Ugn: 200 grader, 25-30 minuter   Ingredienser: 2 små bananer 500 g keso 6 ägg Ev. 1 msk honung 2 dl hackad/mixad sötmandel 1/4-½ g saffran Bär till servering, tex hallon och granatäpple   Gör så här: Sätt ...

Av Maria - Torsdag 13 juni 06:25

Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, ca 1 timme   Ingredienser: 2 dl fiberhavregryn 2 dl grovt rågmjöl 2 dl kokosmjöl 1 dl rågkross 1 dl hackade nötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 banan 5 dl mild yoghurt   Gör så här: Sätt u...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se