Direktlänk till inlägg 26 mars 2013
Antal: ca 3 dl
Ingredienser:
200 g torkade aprikoser, helst osvavlade
½ vaniljstång
2 msk pressad citron
Gör så här:
Lägg aprikoserna i vatten ca 2 timmar.
Klyv vaniljstången på längden och skrap ut vaniljfröna.
Krama ur de blötlagda aprikoserna.
Mixa dem med vaniljfrön och citronsaft till en slät marmelad.
Tips!
Bred protienrik mager kesella på fullkornsbröd.
Toppa med marmeladen och gärna några gojibär.
Den här marmeladen är okokt, och dessutom sockerfri.
Förvara i burk med tättslutande lock i kylen.
För en kryddigare variant gå det bra att smaka av med tex lite riven färsk ingefära eller mald kanel.
Ibland kan man få tag på fina mjuka aprikoser och då behöver de inte blötläggas.
Här används osvavlade aprikoser, vilket gör marmeladen brun, men det väljer man själv.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|