Direktlänk till inlägg 28 mars 2013

Påskkyckling

Av Maria - 28 mars 2013 08:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 175 grader, innetemperatur 70 grader


Ingredienser:

600-700 g kycklingfilé


Marinad:
1 dl vitt vin
½ dl rapsolja
1 tsk Vaniljsocker
2 msk kycklingfond
rivet skal från en halv citron
2 krm vitpeppar


Sås:
1 tärnad gul lök
1 msk smör eller margarin
1 msk Muscovadosirap

Marinaden
1 dl apelsinjuice
2 tsk potatismjöl


Grönsaker:
1 röd paprika
1 gul paprika
1 dm purjolök
1 rödlök
1 msk smör eller margarin
1 msk Muscovadosirap


Gör så här:

Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en tjock plastpåse.

Lägg i kycklingfiléerna och knyt igen påsen.

Skaka runt så att marinaden täcker kycklingköttet.

Låt vila i kylskåp i ett par timmar.


Lägg kycklingfiléerna i en smord eldfast form och stek dem i ugnen i 175 °C tills innertemperaturen är 70 grader.


Smält matfettet i en kastrull, tillsätt löken och sirapen och fräs tills löken är mjuk.

Tillsätt marinad och juice och koka upp.

Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och red av skyn.

Sila såsen.

Skölj paprika och purjolök.

Skär paprikan i stora bitar.

Skiva purjolöken.

Skala rödlöken och skär den i klyftor.

Smält matfettet i en stekpanna.

Tillsätt grönsakerna och sirapen och fräs tills de är varma men fortfarande har spänst kvar.

Lägg upp kycklingen, såsen och grönsakerna på varma tallrikar och servera med kokt ris, pasta eller potatis.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se