Direktlänk till inlägg 28 mars 2013
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, innetemperatur 70 grader
Ingredienser:
600-700 g kycklingfilé
Marinad:
1 dl vitt vin
½ dl rapsolja
1 tsk Vaniljsocker
2 msk kycklingfond
rivet skal från en halv citron
2 krm vitpeppar
Sås:
1 tärnad gul lök
1 msk smör eller margarin
1 msk Muscovadosirap
Marinaden
1 dl apelsinjuice
2 tsk potatismjöl
Grönsaker:
1 röd paprika
1 gul paprika
1 dm purjolök
1 rödlök
1 msk smör eller margarin
1 msk Muscovadosirap
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en tjock plastpåse.
Lägg i kycklingfiléerna och knyt igen påsen.
Skaka runt så att marinaden täcker kycklingköttet.
Låt vila i kylskåp i ett par timmar.
Lägg kycklingfiléerna i en smord eldfast form och stek dem i ugnen i 175 °C tills innertemperaturen är 70 grader.
Smält matfettet i en kastrull, tillsätt löken och sirapen och fräs tills löken är mjuk.
Tillsätt marinad och juice och koka upp.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och red av skyn.
Sila såsen.
Skölj paprika och purjolök.
Skär paprikan i stora bitar.
Skiva purjolöken.
Skala rödlöken och skär den i klyftor.
Smält matfettet i en stekpanna.
Tillsätt grönsakerna och sirapen och fräs tills de är varma men fortfarande har spänst kvar.
Lägg upp kycklingen, såsen och grönsakerna på varma tallrikar och servera med kokt ris, pasta eller potatis.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|