Direktlänk till inlägg 31 mars 2013
Ingredienser:
Omkring ½ liter rester av kokt eller stekt kött (gärna litet salt kött), fläsk eller dylikt
1½ liter skivad rå potatis
½ lagerbärsblad
10 vitpepparkorn
Salt
1 liter kött- eller fläskspad (eller sås, blandad med vatten)
Gör så här:
I en tämligen tjockbottnad kastrull lägges ett lager av potatisskivor, därpå kommer ett tunt lager av köttärningar, så potatisskivor, därpå köttrester osv tills alltsammans är nedlagt.
Kryddorna fördelas mellan varven, varefter så mycket vätska påspädes, att det står jämt med översta potatislagret.
Anrättningen får under lock sakta koka och omröres ej förrän potatisen kännes mjuk, då det hela röres mosigt.
Serveras mycket varm.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|