Alla inlägg under mars 2013

Av Maria - 7 mars 2013 19:30

Antal: 1 glas


Ingredienser:

1 lime

1 mellanstor papaya, med skal och frön

1 näve mynta


Gör så här:

Skölj ingredienserna.

Skala limen tunt, den vita hinnan under skalet är näringsrik och ska inte tas bort.

Du behöver inte skala papayan och du kan ha kvar kärnorna om du vill, de är näringsrika men ger en pepprig smak.

Skär papaya och mynta i mindre bitar och kör samtliga ingredienser i juicepress.

Häll upp i glas och servera.

Av Maria - 7 mars 2013 17:30

Antal: 6 stycken

Jäsningstid: ca 30 min, ca 5 minuter + 15-30 minuter


Ingredienser:

20 g jäst

1 msk olja

40 cl vatten

1 tsk salt

500 g vetemjöl


Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i matberedare, tillsätt jäst och lite olja och vatten och arbeta till en slät smet.

Täck över med en köksduk och låt jäsa i 30 minuter.

Knåda degen och forma små bullar som en apelsin låt den vila i 5 minuter och sedan tryck med handen på bullarna låt dem jäsa igen 15-30 minuter och grädda i stekpanna.

Av Maria - 7 mars 2013 17:15

Antal: 25-30 stycken

 

Ingredienser:

400 g skalade räkor

2 hårdkokta ägg

250 g kesella kvarg

2 dl minifraiche

2 tsk senap

2 msk hackad dill

½ tsk salt

1 tsk salt

1 tsk sambal oelek

25-30 rostade brödskivor, typ crostini

 

Gör så här:

Skär räkorna i bitar.

Skala och hacka äggen.

Blanda kvarg, minifraiche, senap, gräslök, dill, salt och sambal oelek.

Rör ner äggen och räkorna.

Låt stå kallt innan serveringen.

Lägg på skagenröra på crostini precis innan servering.

Av Maria - 7 mars 2013 09:45

Antal: 12 stycken


Ingredienser:

2 nori-ark
300 g kallrökt lax i skivor
200 g cream cheese
1 msk wasabi
½ gurka, i stavar
½ dl mandelspån, torrostade
½ dl finskuren gräslök

 

Gör så här:

Lägg ut lax i en rektangel stor som ett nori-ark på en bit plastfolie.

Lägg på ett nori-ark.

Rör ihop färskosten med wasabi och ev lite vatten så den blir bredbar.

Täck nori-arket med ett tunt lager wasabiost och lägg ut gurkstavarna längs med ena långsidan.

Rulla ihop från långsidan till en rulle med hjälp av plastfilmen.

Strö ut mandelspån och gräslök på en skärbräda.

Ta bort plasten. Rulla så att detta fäster på rullen.

Skär upp i cm-breda skivor.

Strö ut mandelspån och gräslök på en skärbräda.

Ta bort plasten. Rulla så att detta fäster på rullen.

Skär upp i cm-breda skivor.

Av Maria - 7 mars 2013 09:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

250 g salsiccia (kryddig korv)

1 burk krossade tomater

2 röda paprikor

½ squash

1 röd chili

3 dl matlagningsgrädde

1 burk stora vita bönor

Salt

Peppar


Tillbehör:

Bröd


Gör så här:

Skär löken i bitar och fräs i en gryta.

Pressa i vitlöken.

Skär korven i bitar och bryn.

Häll i tomaterna.

Skär paprikan och squashen i bitar och lägg i.

Finhacka chilin och rör ner i grytan tillsammans med grädden.

Låt puttra ett par minuter.

Lägg i bönorna och låt dem bara precis bli varma.

Smaka av med salt och peppar.

Servera grytan med en bit bröd för att få upp den goda såsen.

Av Maria - 6 mars 2013 19:15




Antal: 1 glas


Ingredienser:
1 apelsin

½ huvud grönkål

1 stjälk bladselleri

2 morötter

1 rödbeta

10-20 g färsk ingefära


Gör så här:

Skölj ingredienserna.

Skala apelsinen tunt, den vita hinnan under skalet är näringsrik och ska inte tas bort.

Skär bort topp och botten på rödbetan.

Skär samtliga ingredienserna i mindre bitar och kör allt i juicepress.

Häll upp i glas och servera.




Av Maria - 6 mars 2013 17:00

Antal: 4 pizzor

Jäsning: 25 minuter

Ugn: 200 grader

 

Ingredienser:

50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
½ dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special

 

Gör så här:

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg.

Spara resten av mjölet till utbakning.
Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
Toppa pizzan efter tycke och smak, grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.

Av Maria - 6 mars 2013 16:45




Antal: ca 20 stycken

 

Ingredienser:

200 g smör

1 dl socker

1 msk vanillinsocker

1 tsk bakpulver

4½ dl vetemjöl

 

Fyllning:

½ dl hallonsylt

 

Gör så här:

Blanda samman alla ingredienser till en deg.
Dela degen i 20 lika stora bitar.
Rulla varje bit till en boll och lägg dem i pappersformar för småkakor.
Gör en fördjupning med tummen i varje boll och lägg i ca ½ tsk hallonsylt.
Grädda hallongrottorna i 175°C i 15 minuter.



Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards