Alla inlägg under mars 2013

Av Maria - 4 mars 2013 17:45

Antal: ca ½ dl


Ingredienser:

1 citron

1 vitlöksklyfta

½ dl finhackad persilja


Gör så här:

Skölj citronen noga i ljummet vatten.

Riv skalet.

Skala och finriv vitlöken.

Blanda citronskal, vitlök och persilja.


Gremolata är ett örtströssel som ger mycket smak när det strösslas över den färdiga maträtten.

Prova tex till nykokta rödbetor.

Av Maria - 4 mars 2013 16:15

Ingredienser:

Topping:

2 äpplen

1 msk muscavadosocker

1 msk socker

1 msk smör

 

Kaka:

2 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1,5 dl crème fraiche

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°.

Skiva äpplena.

Smält muscavadosocker, socker och smör i en stekpanna, som får plats i ugnen, till en karamell.

Tänk på att använda en stekpanna som tål att stå i ugnen.

Det vill säga inte en panna med plast eller trä.

Lägg i äppelskivorna i karamellen.
Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke.

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

Häll smeten över äppelskivorna och karamellen och ställ in i ugnen.

Grädda i ca 20 minuter.
För att testa om kakan är klar, stick spetsen på en kniv i mitten av kakan.

Om ingen smet fastnar är kakan klar.

Låt kakan vila 5-10 minuter och vänd därefter upp den på ett fat.

Servera tillsammans med vispad grädde eller vaniljglass.

Av Maria - 4 mars 2013 10:30




Antal: 8 portioner


Ingredienser:

150 g smör

400 g digestivekex

2 dl jordnötter


3 dl lemon curd

4 passionsfrukter

2 bananer

½ ananas


4 dl vispgrädde

2 msk strösocker

3 msk kokos


Gör så här:

Mixa smör, kex och jordnötter i en matberedare.

Tryck ut smulorna i botten på en form.

Ställ in i kylen under tiden som du förbereder det andra.

Blanda lemoncurd med passionsfruktkärnorna.

Skala och skär bananer och ananas i bitar.

Vispa grädden med socker.

Bred lemoncurd på pajskalet och lägg frukten ovanpå.

Klicka på vispgrädde.

Rosta kokos i en torr stekpanna och strö över pajen.




Av Maria - 4 mars 2013 08:30




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater

2 dl röda linser

3 dl vispgrädde

1 tsk timjan

½ röd chili

300 g halloumi

Salt

Peppar

Saltgurka

Ris


Gör så här:

Hacka löken fint och bryn i en stekpanna.

Pressa i vitlöken.

Lägg i tomatpuré coh låt fräsa med.

Häll i krossade tomater, linser, grädde, timjan och hackad chili.

Låt puttra långsamt tills linserna är mjuka.

Smaka av med salt och peppar.

Vill du ha mer sting i så hacka ner mer chili.

Dela halloumin i bitar och stek dem tills de fått lite färg.

Lägg ner halloumin i pannan.

Servera med ris och saltgurka.




Av Maria - 3 mars 2013 16:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 litet vitkålshuvud

2 msk kallpressad olivolja

1½ msk vitvinsvinäger

½ tsk salt

2 krm grovmalen svartpeppar


Gör så här:

Strimla vitkålen.

Det enklaste sättet att strimla vitkål är att använda en osthyvel.

Om du vill ha mjuk och saftig pizzasallad så knåda vitkålen med händerna innan du blandar ihop pizzasalladen.

Lägg kålen i en skål och tillsätt olja, vitvinsvinäger, salt och peppar.

Låt gärna stå ett dygn innan servering.

Av Maria - 3 mars 2013 16:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 paprikor, ta den färg du gillar bäst

1 äpple

1/3 gurka

10 körsbärstomater

100 g mild ost, t.ex herrgård eller grevé


Gör så här:

Kärna ur och strimla paprikorna.

Tärna äpplet och gurkan.

Halvera körsbärstomaterna och skär osten i kuber.

Blanda allt i skål.

Av Maria - 3 mars 2013 10:30




Ingredienser:

Lakritsgrädde med hallon:

3 dl vispgrädde

2 tsk lakritspulver

3 msk strösocker

1 dl frysta hallon (tinade)


Choklad- & apelsingrädde:

3 dl vispgrädde

75 g mörk choklad

2 msk strösocker

½ apelsin (rivet skal)


Blåbärsgrädde:

3 dl vispgrädde

3 msk strösocker

1 tsk vaniljpulver

1 dl frysta blåbär (tinade)


Gör så här:
Lakritsgrädde med hallon:

Vispa grädden med lakrits och socker.

Mosa hallonen med gaffel och blanda med grädden.


Choklad- & apelsingrädde:
Vispa grädden med socker.

Smält chokladen och blanda med grädden.

Rör i apelsinskal.


Blåbärsgrädde:
Vispa grädden med socker och vanilj.

Mixa blåbären och blanda med grädden.




Av Maria - 3 mars 2013 09:00

Ingredienser:

140 g chèvre
100 g cream cheese
30 g pinjenötter
flytande honung
färsk rosmarin

 

Gör så här:

Mosa ihop osten med en gaffel.

Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötterna till fin färg.

Ringla över honung och toppa med pinjenötter och rosmarin.

 

Tips!

Chèvre, pinjenötter, honung och rosmarin, en perfekt kombo på en bit knäckebröd!

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards