Alla inlägg under mars 2013
Antal: ca 30 stycken
Ugn: 110 grader, 15 minuter
Ingredienser:
125 g (ca 2 dl) nötkärnor
65 g mörk blockchoklad
4 äggvitor
125 g florsocker (siktat) (ca 2 dl osiktat)
Gör så här:
Mal nötterna och riv chokladen på den grova sidan av råkostjärnet.
Blanda florsocker, choklad och nötter i en skål.
Vispa vitorna till mycket hårt skum och vänd försiktigt ned dem i sockerblandningen.
Täck en bakplåt med folie eller bakplåtspapper.
Smörj och mjöla väl.
Forma smeten med hjälp av ett par teskedar till toppar av valnöts storlek.
Låt dem stå på plåten över natten.
Gräddas nästa dag i 110 grader i 15 minuter.
Tas försiktigt av plåten även om de inte verkar färdiga.
Låt dem svalna.
De skall vara fast utanpå och mjuka invändigt.
Antal: till ca 500-600 g köttfärs
Ingredienser:
1 tsk salt
1, 5 tsk chilipulver
1,5 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
1 kryddmått cayenpeppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser.
Förvara torrt tills användning.
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 25 minuter
Ingredienser:
Rotfrukter:
375 g svartrötter
500 g palsternackor
450 g potatis, gärna delikatess
1 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
½ kruka persilja
Sås:
1 gul lök
1 rött äpple
½ msk olja
1 dl vatten
½ kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 dl vispgrädde
1 tsk rosmarin
Kyckling:
ca 600 g kycklingfilé
½ msk olja
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en plåt.
Rotfrukter:
Skala och skär svartrötterna i ca 10 cm långa bitar och lägg dem i kallt vatten direkt för att de inte ska bli bruna.
Tvätta palsternackorna och skär dem och potatisen i klyftor.
Blanda svartrötter, palsternackor och potatis med olivoljan och häll ut på den varma plåten.
Salta och peppra.
Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
Hacka persiljan och strö den över rotfrukterna vid servering.
Sås:
Skala och hacka lök och äpple.
Fräs det i oljan i en kastrull.
Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde och rosmarin och koka ca 10 minuter.
Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
Kyckling:
Bryn kycklingfiléerna runt om i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
Lägg dem på plåten med rotfrukterna och stek tills innetemperaturen är 72 grader, ca 5-10 minuter.
Servera kycklingen med rostade rotfrukter och sås.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|