Direktlänk till inlägg 21 april 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
300 g quornbit
2 msk rapsolja
2 citrongräs
1 chili
1 msk färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
Rivet skal av 1 lime
1 msk färsk koriander
2 msk kokosmjölk
1 msk olivolja
100 g haricots verts
200 g vitkål
2 tomat
1 röd paprika
Ev 1-2 cm röd chilipepparfrukt
1 mango
1 salladshuvud
Några korianderblad
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk koriander
saften av 1 lime
2 msk soja
4 msk olivolja
Peppar
Gör så här:
Kärna ur och finhacka chilin.
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke.
Lägg i bitarna av Quorn att marinera, ca 10 min.
Hacka citrongrässtjälkarna i bitar.
Värm rapsoljan i en stekpanna. Stek citrongräsbitarna, fräs dem 3-5 min och kasta bort dem.
Lägg i de marinerade Quorn Bitarna och fräs tills de blir gyllene, ca 5 min.
Låt kallna.
Koka haricots verts nätt och jämnt mjuka.
Strimla vitkålen.
Kärna ur och finhacka tomater, paprika och ev chili.
Skala och hacka mango.
Blanda salladsingredienserna i en skål.
Tillsätt Quorn Bitarna.
Rör ihop alla ingredienserna till dressingen i en liten skål.
Häll den över salladen och blanda väl.
Smaka ev av med salt och peppar.
Servera salladen på en bädd av salladsblad.
Dekorera med färska korianderblad.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|